В Италия вече можеш да си купиш пица и от автомат

19:45, 27 апр 21 / Любопитно 25 3320 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Всеки офис в Италия разполага със собствен автомат за сладкиши, вода и напитки, както и кафе, което е едно от любимите места за събиране на служителите. Подобни автомати се предлагат и по улиците на големите градове, където освен сладки и солени закуски, както и всякакви напитки, могат да се купят легализиран канабис или презервативи. Но това, което италианците изобщо не са очаквали, е, че в страната на пицата такъв специалитет може да се купи на автомат.

Пицата от този автомат е готова за три минути. Уредът работи 24 часа в денонощието и не става въпрос за замразени пици, които всеки от нас може да сложи във фурната и да ги изпече за няколко минути, а за прясно изпечена пица.

Просто сложете парите, изберете един от четирите вида пица: Маргарита, Четири сирена, Дявола или Бекон и изчакайте пицата да излезе в кутия, точно както когато отидете в пицария и си я поръчате за вкъщи.

Храни и напитки в списъка на ЮНЕСКО, които трябва да опитате

Машината също така показва как да приготвите пица, да смесите брашно и вода и да направите тесто, което се реже, така че пицата да получи стандартната си, кръгла форма. Всичко се прави от машини, т.е. робот, който в зависимост от това коя пица избираме, подрежда съставките и след това всичко се пече на 380 градуса. Всички съставки са пресни и че единствената разлика е, че не се прави от пицар, а от машина.

Минувачите в Рим са малко изненадани, а мнозина са и недоверчиви, че нещо би могло да замести очарованието на пицата и симпатичните италиански пицари. Но ако сте в града в два през нощта и сте гладни, това може да е добра алтернатива, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама