Завоюването на Марс ще изисква човешка жертва, но не липсват доброволци

19:00, 27 апр 21 / Любопитно 25 2776 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Завоюването на Марс ще изисква човешка жертва, но не липсват доброволци за такова опасно, но вълнуващо приключение. Това заявява предприемачът и собственик на компаниите „Tesla“ и „SpaceX“ Илон Мъск, в интервю за Си Ен Ен.

Марс в 360 градуса: Първа панорамна снимка от червената планета

Очевидно много ще умрат в началото. Достигането до там не е лесно, каза той. „Да, не е за всички. Не принуждаваме никого да ходи на Марс, всичко е на доброволни начала“. Мъск добави, че въпреки очевидната опасност има повече желаещи да участват в полета, отколкото е необходимо.

Ръководителят на „SpaceX“ отбеляза, че според него човечеството трябва да се превърне във вид, който живее на различни планети, тъй като винаги ще има заплахи за съществуването, които са напълно невъзможни за контрол. „Например, третата световна война може да започне“, предположи той.

SpaceX набира космически туристи

„Това ще бъде великолепно приключение и невероятно преживяване“, продължи предприемачът. „Да, може да умрете. Ще бъде много неудобно и храната вероятно няма да е много добра и т.н. Но ако сте привлечени от трудното и опасно, но славно приключение, тогава Марс е най-подходящото място“.

„SpaceX“ разработва космически кораб „Starship“ за 100 души за полети до Марс. Ще бъде възможно да се изпрати на планетата до 2030 г., казва Мъск, цитиран от БГНЕС. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама