TV+ отново излъчва предавания и новини

16:20, 26 апр 21 25 2545 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От този следобед TV+ започва отново да излъчва предавания и новинарски емисии. В ефир още тази вечер се завръща и публицистичното предаване „Денят с Веселин Дремджиев“, съобщи водещият във Facebook.

В петък следобед TV+ спря предаванията и новинарските си емисии, заради неосъществени плащания от страна на „Булсатком“. Причина за това е търговски спор между кабелния оператор и собственика на телевизията „Розенфелд и Ко“. Първоначално тази фирма бе обявена за дъщерна компания на „Булсатком“, но операторът опроверга тази информация в официална позиция.

Спрямо Търговския регистър „Розенфелд и Ко“ е акционерно дружество с действителен собственик и мажоритарен акционер Георги Николаев Пашов и през февруари 2021г. търговското предприятие на „Розенфелд и Ко“ е заложено в полза на Първа Инвестиционна Банка като обезпечение на задължения по договор за банков кредит в полза на трети страни, сред които не са Булсатком ЕАД и неговият едноличен собственик Булсатком Инвестмънт Лимитид“, заявиха от кабелния оператор.

Договорът между операторът и медията е в заварено положение и в продължение на година „новото ръководство на „Булсатком“ се опитва да постигне разумни пазарни условия“, но без успех. От „Булсатком“ посочват още, че са решили да забавят плащанията към TV+ в опита си да осъществят ефективен диалог и да се обединят около решение, което да отговаря на пазарната ситуация.

Кабелният оператор дори е предложил на Веселин Дремджиев да осигури алтернативно студио за излъчване на предаването му, но днес TV+ e възобновила излъчването на своите новинарски емисии.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама