TV+ спира предавания и новинарски емисии

18:20, 23 апр 21 25 4798 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българската телевизия TV+ е спряла предаванията и новинарските си емисии, след като в продължение на няколко месеца кабелният оператор „Булсатком“ не е осъществявал плащания за съдържанието на телевизията. Това съобщи в социалните мрежи Веселин Дремджиев, водещ на  предаването „Денят“ по TV+.

TV+ е собственост на „Розенфелд и Ко“ - дъщерна компания на „Булсатком“, което е индикация, че това може да представлява затваряне на телевизията.

„Денят..." не може да бъде излъчен, защото не работи студийният комплекс на ТВ плюс, откъдето сигналът се разпространява и за ТВ1“, коментира пред „Клуб Z“ самият Веселин Дремджиев.

Според информация на медията репортерите, редакторите и техническият персонал на телевизията са в почивка до края на месеца, поради временен недостиг на финансов ресурс. На практика в редакцията на телевизията е налице само компютърен оператор, който поддържа ефира със стари и архивни продукции. Прави впечатление, че програмата за следващите дни е запълнена изцяло с документални и игрални филми, но в понеделник има предвидени новинарски емисии. Двата спортни канала към телевизията - F+ и Sport+ - също няма да имат предавания.

Какво се случва с „Булсатком“?

През миналата година собствениците на най-големия кабелен оператор у нас направиха опит за продажба. Сделката за поне над 120 млн. лв. предизвика голям интерес - в нея се включиха както доскорошният най-голям акционер в БТК Спас Русев, така и основателят на „Булсатком“ Пламен Генчев, който се е ползвал от правото си да изкупи обратно компанията. Интерес са проявили и два български телекома, Telekom Srbija и френската група Canal+.

 
 

По информация на Клуб Z, в момента правото на Генчев да закупи обратно компанията е оспорвано от инвеститорите в „Булсатком“ - според тях той не го е използвал в позволения срок. Трябва да се произнесе арбитражен съд, а след това сделката трябва да бъде одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията.

Няма обаче индикации „Булсатком“ да е в тежко финансово положение - по време на световната пандемия всички кабелни оператори по света имат ръст на приходите. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 3
1 Cardemepe 13:28, 22 мар 23

generic for cialis In 2004 researchers discovered that black cohosh has no hormone action and that it works on the vascular system to reduce hot flashes and night sweats

2 mavyBully 16:19, 10 фев 24

cheap propecia online uk Detweiler ND, Song L, McClenahan SJ, Versluis RJ, Kharade SV, Kurten RC, Rhee SW, Rusch NJ

3 Oppobbito 07:20, 24 фев 24

cialis 5mg best price Precipitated protein was collected by centrifugation 2000 rcf, 2 min, separated by 8 SDS PAGE gel, and transferred onto a PVDF membrane Immobolin at 35 mV overnight at 4 C

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама