Борисов нарече Трифонов страхливец

10:53, 26 апр 21 / Политика 25 2889 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Минути след като Слави Трифонов съобщи, че партията му ще предложи световната шампионка по шах Антоанета Стефанова за премиер, но ще върне мандата, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата.

Никой не оспорва световните титли по шах. Тук става въпрос за спорта, наречен управление и политика. И аз бих се радвал Слави Трифонов да отиде да си вземе мандата. Да обясни какво ще прави, кои министри ще сложи и защо не може със 165 депутати да управлява“, коментира Борисов във видео във Facebook.

Цялото ми уважение към Антоанета Стефанова, но ако тя е премиер, за всяко нещо ще ходи да пита депутата Трифонов. Беше ми интересно да видя техните експерти и министри. Сега ние трябва да си говорим само за шах. Само че малко са специалистите, които могат да оспорват нейните знания в тази област, но тук става дума за друго“, каза той. Борисов отново припомни, че е предложил да „даде“ на Трифонов няколко депутата, за да управлява.

„Това се казва политически страхливец“

Никой не ги кара да бягат от отговорност, да са страхливци. Ето това се казва политически страхливец. Не е страхливец този, който ходи да го замерят с яйца – той е разумен човек. Страхливец е този, който със 165 заявили подкрепата си депутати казва, че са му недостатъчни и му трябват 240 подкрепящи го“, посочи Борисов, слагайки в сметките всички депутати в парламента освен тези на ГЕРБ, въпреки че от „Има такъв народ“ винаги са заявявали, че няма да работят с ДПС и БСП. „И Тодор Живков, и царят не са имали такава подкрепа“, заяви Борисов, цитиран от bTV.

По негови сметки за предсрочните избори ще се дадат „50-60 милиона народна пара“. „И тези, и следващите избори ще минем над 200 милиона. Вместо да ги вкараме в планове и да дадат продукт, ние ще търсим на някого абсолютно мнозинство“, изтъкна Бойко Борисов.

И както се обзаложих, че Слави Трифонов няма да излезе за премиер, ще излъже хората и ги излъга. Защото това са още два месеца шикалкавене – дайте ни цялата власт и ние ще ви покажем какво можем. Не, излезте и кажете – ето го нашият план. Нека хората да избират. А ние сега като от пещерата – добре, че има Facebook. Едно съобщение и след това ние трябва да си правим другите изводи. Или играят с Радев някаква игра, за да държат държавата в хаос – не знам. Но по-нормално от това има ли да излезеш и да кажеш – моята партия считам, че е най-добрата. Аз съм кандидатът за премиер с няколко езика. Защото има една препратка в съобщението, че Антоанета Стефанова знае пет езика“, коментира още Борисов.

„Очаквах Мая Манолова на „Оскар“-ите“

Той направи и ироничен коментар по адрес на Мая Манолова с препратка към снощната церемония на наградите „Оскар“. „Очаквах всеки момент снощи Мая Манолова да влезе на „Оскар“-ите и да започне да им иска документацията, обаче не се появи. Как може – това е за първи път да не се появи на „Оскар“-и, да грабне статуетката и да иска да я изследва“, каза Борисов. Той поздрави Мария Бакалова за успеха.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама