Места, кръстени на звезди от шоубизнеса

19:40, 23 апр 21 / Свят 25 3178 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Въздействието, което звездите оказват върху обществото, може да бъде по-голямо, отколкото обикновените хора могат да предположат. Някои градове са стигнали дотам, че са кръстили улици, площади и булеварди на тях. Ето къде се намират някои от най-популярните места в света, чийто кръстници са известни звезди.

Бионсе

Разбира се, кралица Б има улица, кръстена на нея, но тя се намира на Бермудските острови. Булевард „Бионсе“ се намира в близост до Националния спортен център и е преименуван след концерта на звездата там през 2008 г.

Дюк Елингтън

Покойният пианист някога е живял в градска къща на ъгъла на Riverside Drive и West 106th Street в Манхатън, Ню Йорк. Градските власти преименуват West 106th Street на негово име след смъртта на Дюк през 1974 г.

Хъмфри Богарт

Класическата филмова икона на Холивуд, обявена за най-голямата звезда на американското кино сред мъжете през 1999 г., беше отличена с парче от W 103rd St между Бродуей и West End Ave в Ню Йорк, наречена Humphrey Bogart Place.

Риана

Певицата беше почетена в Бриджтаун, Барбадос, след като улицата, на която е израснала като дете беше прекръстена от Westbury Road на Rihanna Drive през 2017 г.

Опра Уинфри

Ако винаги сте искали да преминете символично кариерният път на успешната телевизионна звезда Опра Уинфри можете да го направите на уличката пред Harpo Studios в Чикаго.

Боб Марли

Легендата на регето също има улица, кръстена на него, но не е в родната му Ямайка. Church Avenue в Бруклин, Ню Йорк е преименуван на булевард „Bob Marley“ през 2006 г., пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама