Срокът изтече: Над 1000 агитационни материали в София още не са премахнати

19:55, 19 апр 21 / София 25 3245 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

1066 афиши, плакати, листовки и други видове агитационни материали, все още стоят непремахнати, показва проверка на Столичния инспекторат. В изпълнение на чл. 186 от Изборния кодекс инспекторатът извършва проверка на територията на Столична община за непремахнати материали след парламентарните избори на 4 април.

Голям брой нарушения с агитационните материали в София

Проверката е установила, че най-много предизборни плакати са оставили от „БСП за България“ – 288 броя в районите „Овча купел“, „Връбница“, „Люлин“ и „Красна поляна“. Втори по брой нарушения са от „Българско национално обединение - БНО“ със 197 броя в районите „Люлин“, „Връбница“ и „Студентски“. Следват „Глас народен“ със 156 броя, „Демократична България – Обединение“ - 93 броя „Републиканци за България“ - 84 броя и „Възраждане“ – 55 броя и др.

Най-много налични агитационни материали на различни участници в изборите има все още в районите „Овча купел“ (191 броя), „Връбница“ (174 бр.), „Подуяне“ (136 броя) и „Оборище“ – (100 броя).

За всички установени нарушения са съставени констативни протоколи. Предстои да бъдат съставени актове за административни нарушения.

Предвидените в Изборния кодекс санкции са от 1000 до 5000 лв.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:23, 20 апр 21

тотална цигания каквато няма в никоя цивилизована държава. Вижте как го правят хората в Европа, трвърди плакати които се окачват на стълбове и разрешени за това места. После премахването е елементарно и няма следи. Културно и чисто. Е да струва повече пари изработването но ми се струва че е оправдано с оглед на това каква е целта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама