Голям брой нарушения с агитационните материали в София

10:03, 03 апр 21 / Новият парламент 25 2324 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От 5 март до 2 април служители на Столичния инспекторат установиха наличие на 1390 бр. разпространени в нарушение агитационни материали, описани в 71 бр. Констативни протокола.

Столичен инспекторат своевременно е предоставял копия на всички констативни протоколи на вниманието на 23-ти, 24-ти и 25-ти РИК за последващо процедиране по компетентност.

Сред най-често срещаните нарушения са поставени предизборни плакати по контейнери за битови отпадъци, спирки на масов градски транспорт, ел. табла и касети, ел. стълбове, светофарни уредби, дървета, по улични и тротоарни настилки, и др., съобщиха от Столичния инспекторат.

Безпрецедентен случай на нерегламентирано разпространение е разлепването на агитационни материали под формата на стикери върху изображенията на конкурентни участници в предизборната кампания, поставени на билбордове.

Столичен инспекторат напомня, че крайният срок за премахване на всички агитационни материали е 7 дни след провеждане на изборния ден, а именно до 11 април 2021 г. (неделя), включително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама