Не прекалявайте с ядките

20:05, 19 апр 21 / Любопитно 25 2313 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Трябва да консумирате не повече от 50 грама ядки на ден, съветва Наталия Денисова, диетолог във Федералния изследователски център за хранене и биотехнологии в Москва и кандидат на медицинските науки.

Ежедневната норма е между 30 и 50 грама ядки, а повече от 60 грама ще ви „донесат” допълнителни калории и могат да раздразнят стомаха. „Сто грама ядки се равняват на приети 600 килокалории и могат да доведат до неприятни реакции на стомашно-чревния тракт“, предупреди тя.

Препоръчва се на ден да се консумират пет до шест половинки от орехова ядка и не повече от 10-12 бадеми или лешници.

Помогнете на черния си дроб през пролетта

Ядките, въпреки наличието на мазнини в тях са в състояние да намалят нивото на „лошия“ холестерол. Много изследвания потвърждават факта, че редовната консумация на ядки от хора на възраст 60–70 години значително намалява риска от атеросклероза и други сърдечни заболявания.

Безспорен лидер в съдържанието на Омега-3, който се счита за най-полезен за сърцето и кръвоносните съдове, е орехът, пише БГНЕС. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:18, 19 апр 21

Супер тъпотия...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама