Номинирани за „Оскар“ хитови заглавия за абонатите на Xplore TV в специална селекция в А1 Видеотека

11:46, 16 апр 21 / Любопитно 25 2108 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вълнуващите дни в навечерието на 93-те награди на Академията за филмови изкуства и науки на САЩ, по-известни като „Оскар“-ите, ще донесат силни емоции на абонатите на Xplore TV. В А1 Видеотека почитателите на киното ще могат да се насладят на едни от най-горещите заглавия, които ще се борят за престижните отличия. Сред тях са номинираните за 6 награди „Без звуци в живота“, „Юда и черният Месия“ и „Тенет“.

В допълнение към шестте номинации за Оскар „Без звуци в живота“ има вече и 74 други награди, сред които за „Най-добър филм“ от фестивала в Цюрих през 2019. Лентата може да се похвали и с общо 159 номинации за други отличия. На тържествената церемония на 26 април създателите на музикалната драма се борят за награди за най-добър филм, главна мъжка роля за Риз Ахмед, поддържаща мъжка роля за Пол Раци, монтаж и оригинален сценарий и озвучаване.

„Без звуци в живота“ обещава да заинтригува не само киноманите, но и почитателите на по-твърдата музика сред зрителите на Xplore TV. Той разказва историята на хеви-метъл барабаниста Рубен (в ролята е Риз Ахмед), който се е отдал на музиката и живее за мига. Докато е на турне с любимата си, която е и вокалист на групата им, той осъзнава, че слухът му рязко се влошава. Отричане, страх, тревожност и вцепенение го връхлитат и макар и с нежелание, Рубен се присъединява към малка общност на глухи хора, ръководена от ветерана от Виетнамската война – Джо. Отвъд терзанията на музиканта, изгубил най-важното за кариерата му сетиво, филмът повдига и важни теми за това, че животът в тишина също може да бъде пълноценен. Дали Рубен е готов да осъзнае и приеме това?

„Тенет“ е друго нашумяло заглавие, което обещава да заплени почитателите на научната фантастика и екшън жанра сред абонатите на Xplore TV. Филмът с режисьор и сценарист Кристофър Нолан разказва как в борбата си за спасението на света от Трета световна война, Героят е въоръжен само с една кодова дума – „Тенет“. Мисията му го въвлича в мътните и опасни води на международния шпионаж. Това, пред което се изправя Героят, е нещо напълно непознато – пътуване във времето, от което зависи съдбата на целия свят. Звездният актьорски състав включва знаменитости като Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Елизабет Дебики, Димпъл Кападия, Майкъл Кейн и Кенет Брана. На Оскарите тази година „Тенет“ е номиниран в две категории – за най-добри декори и за визуални ефекти.

От 6 май абонатите на Xplore TV ще имат възможност да съпреживеят и истинската история на Фред Хамптън – млад и харизматичен активист, председател на организацията на „Черните пантери“ в щата Илинойс, САЩ. Тази позиция го поставя директно „под обстрела“ на правителството, ФБР и полицията на Чикаго. Но за да се разруши една революция, властите ще се нуждаят от „вътрешен човек“. „Юда и черният Месия“ е още едно хитово заглавие с 6 номинации за Оскар, което абонатите на Xplore TV могат да гледат в А1 Видеотека в следващите седмици. На 93-тите Награди на Академията биографичната историческа драма ще се бори за отличия за най-добър филм, за кинематография, оригинална музика, оригинален сценарий, и разбира се – за главна мъжка роля за Даниел Калууя, и поддържаща мъжка роля за Лакийт Станфийлд.

В А1 Видеотека зрителите на Xplore TV могат да намерят и редица други номинирани и лауреати на „Оскар“-ите от предишни години, сред които и класическите вече ленти на Стивън Спилбърг „Джурасик парк“ и на Кристофър Нолан – „Интерстелар“.

Абонатите на А1 Xplore TV разполагат с разнообразен избор на първокачествени филми и сериали, които вече надхвърлят 20 000 заглавия. В богатия „афиш“ на А1 Видеотека те могат да намерят подходящи за различни възрасти и жанрови предпочитания филми. За тяхно улеснение с времето платформата се адаптира към техните вкусове и благодарение на AI извежда на преден план персонализирани препоръки. Всички заглавия в селекцията на А1 Видеотека са с кристална картина и професионален превод и субтитри.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама