Румен Томов вече не е кмет на Благоевград

19:36, 14 апр 21 25 4224 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Кметът на община Благоевград – Румен Томов, пада от власт. Това стана ясно днес, след като Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в Благоевград.

Веднага след местните избори, на които Томов спечели, започна съдебна битка за оставането му на поста. Предишният кмет Атанас Камбитов подаде сигнал, че новият градоначалник не е заличил една от фирмите си и така е бил и търговец, и кмет по едно и също време. Делото премина през няколко инстанции, а решението за отстраняването му беше временно замразено.

Повече от месец няма решение за отстраняването на кмета на Благоевград

Днес обаче съдът е категоричен. Върховните магистрати оставиха в сила предишното решение, с което пълномощията на кмета са прекратени. Решението е окончателно. Така Благоевград го очакват нови избори. В срок от една седмица решението трябва да бъде изпратено на ОИК-Благоевград, след което президентът ще трябва да определи дата за изборите, предаде bTV. 

Дотогава общината ще е в ръцете на някой от заместник-кметовете.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама