Повече от месец няма решение за отстраняването на кмета на Благоевград

19:02, 26 мар 21 25 2781 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Повече от месец след последното заседание на ВАС няма решение по казуса с отстраняването на кмета на Благоевград Румен Томов.

Припомняме, че в края на 2019 г. Томов беше застрашен от отстраняване от длъжност, след като бившият градоначалник Атанас Камбитов сезира Общинската избирателна комисия (ОИК) за неспазване на законовия срок от страна на политическия му опонент за заличаване на фирма. В сигнала се казва, че Томов е прехвърлил фирмата, на която е бил едноличен собственик, на сина си, но под друго име и с друг ЕИК, като е пропуснал да заличи в срок старото си дружество и фактическото си положение в него. Самият той обясни, че е предприел всички стъпки по прехвърляне на фирмата си, но за това било нужно време.

Румен Томов остава на кметския стол в Благоевград

Със свое решение тогава ОИК отказа да прекрати пълномощията на Томов, което бе обжалвано пред административния съд в Благоевград от четири партии и коалиции, участвали на местния вот през 2019 г. Последваха обжалвания пред ВАС, както и искане до Конституционния съд. В началото на февруари се проведе последното заседание по казуса, като решението трябваше да излезе до месец - т.е. до началото на март. Почти месец по-късно обаче такова все още няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама