ГЕРБ издигат Даниел Митов за премиер

18:30, 14 апр 21 / Политика 25 3316 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Даниел Митов е кандидатът на ГЕРБ за премиер, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. Искам много ясно да се види разликата, евроатлантическата ни ориентация. Бил ми е министър на външните работи. Минал е и през незаслужените обвинения“, коментира той и допълни: „Веднага ще кажете, а Томислав Дончев? С Дончев като говорихме всички карти са на масата, казва не искам и мен да ме намразят, защото в момента е модерно да мразиш“. 

Припомняме, че през 2006 г. Даниел Митов става член на ДСБ, а през 2012 г. се присъединява към "България на гражданите". През 2014 г. е външен министър в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство - второто на Бойко Борисов.

ГЕРБ в новия парламент

Цвета Караянчева се справи отлично като председател на предишния парламент. За това утре ще предложим нея за председател. Почти съм убеден, че няма да я изберат. След това ще я предложим и за зам.-председател“, заяви Борисов.

Парламентарната група ще се казва ГЕРБ-СДС. Председател ще бъде Десислава Атанасова, а зам.-председатели Румен Христов, Александър Ненков и Тома Биков. Жени Алексиева ще бъде секретар на ПГ. Стана ясно, че ще има министър на СДС в кабинета, който Борисов ще предложи. 

Към своите

Искам да сте много отговорни има ли добри предложения, особено тези, които ние сме въвели. И 50 лв. за пенсионерите, и мярката 60/40. Предложете ги вие, сложете първите предложения за закони“, заръча лидерът на ГЕРБ. „Всички много лъжеха, че били за мажоритарните избори. Още утре депозирайте нов избирателен закон по мажоритарната система. Да видим колко са били честни“, призова Борисов.

Към опонентите

Новите лица“ са изтъкани от омраза. Защо – защото ги побеждаваме. Ето сега ще се дръпна и от премиер, и от депутат. Да видим дали сутрин като станат ще забравят Бойко Борисов. Добро утро – Бойко Борисов, на обяд Бойко Борисов, вечер Бойко Борисов. Обсебени хора. Ето сега давам ви нова цел- Дани Митов“, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама