Едно спиращо дъха подводно танго

18:30, 14 апр 21 / Любопитно 25 2012 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Понякога изкуството е да направиш нещо, защото знаеш, че ще бъде красиво. Думите са на френския режисьор Бастиен Солейл, който заедно с Ариадна Авес представи видеото Tang'o.

В него испанката, занимаваща се с танци и гмуркане, представя красиво изпълнение на десет метра под повърхността на водата.

Това е проект, който се роди от желанието на двама души да направят нещо различно, като поставихме общите идеи, за да стигнем до този резултат“, написа Авес във Youtube. По думите ѝ е било трудно в домашна обстановка да се създаде хореография за подводно изпълнение.

Винаги съм била почитател на хората, искащи да отидат една крачка по-напред, които не се страхуват. Така беше с Бастиен Солейл - той търсеше начин да осъществи всяка лудост, която ни хрумна“, разказва тя. 

За заснемането на танца двамата са направили 120 гмуркания, като не е използван допълнителен кислород. Съчетанието от водата, светлината и танцовия талант на Ариадна представят пред зрителите нов поглед към подводната видеография и изкуството като цяло. В моите очи красотата и радостта са свързани. Затова избрахме такава силна, динамична и жизнена музика и хореография, заяви Солейл. Желанието му е било в трите минути зрителят да се отдели от всекидневието и да се пренесе във вълшебен свят на мечтите, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама