Руският посланик: Българите да мислят за България, а не да изпълняват нечии поръчки

16:54, 12 апр 21 / Политика 25 2626 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Най-важното е българите да мислят за България, а не дa изпълняват нечии поръчки и да си сътрудничат с всички, и да получават изгода от всички. Това е най-важното, защото ние постоянно разсъждаваме – България с ЕС ли е, или със САЩ, или с Русия, постоянно поставяме тази алтернатива. Но не бива да я има алтернативата и изборът е ваш - сътрудничество с всички и ще е за благото на българския народ, заяви руският посланик Елеонора Митрофанова по повод последния шпионски скандал у нас.

Припомняме, че в края на март шестима бяха обвинени за шпионаж в полза на Русия. Според разследващите военнослужещи и държавни служители са събирали класифицирана информация с цел да я предадат на Русия. По-късно двама руски дипломати у нас бяха обявени за персона нон грата.

Посланик Митрофанова: Московски сняг вали в София

Трябваше да се покаже лоялност към хазяите. Това се случва на ниво скандал за съжаление и няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме спокойно. В дипломацията има понятни ответни мерки - ваши дипломати също ще бъдат изпратени от Москва. Не е понятно на кого ще му е по-добре от това“, каза още руският посланик пред bTV.

Тя определи отношенията между Русия и България като нормални. „В последно време заради скандалите - да кажем така – градусът на тези отношения се е понижил. Освен това мисля, че имаме голям потенциал за сътрудничество, който не е задействан въобще, а не е задействан заради сегашните съюзници, така да ги наречем, на България, които много искат да изместят Русия от всички сфери на сътрудничество. Мисля, че е това обаче е невъзможно“, заяви Митрофанова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама