Няколко трика за справяне с влечението към сладки храни

18:35, 12 апр 21 / Любопитно 25 2562 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Принципът на Парето може да ни откаже към влечението по сладкото. Правилото 80/20 може да повлияе върху влечението към сладките изкушения. Това твърди австралийската диетоложка Джесика Сепъл, цитирана от Daily Mail.

80% от диетата ѝ е посветена на здравословни храни, а останалите 20% са запазени за сладки вкусотии, които са ѝ любими, но не чак толкова здравословни ястия.

Пълнеем повече, ако гледаме телевизия по време на хранене

Един от най-важните начини за борба срещу влечението към сладкото е закуската, която да е богата на протеини. Сепъл препоръчва също да се добавя канела към храната, която регулира нивата на кръвната захар. Също така е важно да се избягват изкуствени подсладители, а хората да не се разсейват с телевизия или телефона, докато се хранят.

В някои случаи гладът за сладко може да бъде свързан с небалансирана диета или липса на сън, предупреждава Сепъл. При всички случаи и двата проблема трябва да бъдат решени, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама