Как да удължим младостта си?

20:15, 09 апр 21 / Любопитно 25 2054 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Възможно е да се удължи младостта на тялото с помощта на физическа активност, хидратация, добър сън и любима работа, каза за РИА Новости директорът на медицинските организации към Московския здравен департамент Алексей Безимяни.

„Най-ефективният начин за удължаване на младостта на тялото е физическата активност, доброто хранене, хидратацията, здравият сън и любимата работа. Когато човек работи усилено, той запазва интелектуалния си потенциал и физическото си състояние в отлична форма. Хората, които работят след пенсиониране, живеят по-дълго, но е желателно работата да е интелектуална и с минимум стрес”, обясни лекарят.

Пълнеем повече, ако гледаме телевизия по време на хранене

Според него никога не е късно да се погрижите за здравето на тялото си, но този момент трябва да настъпи колкото се може по-рано. Тъй като колкото повече човек живее без контрол върху състоянието си, толкова по-големи са рисковете да заболее от сериозни или фатални болести.

„Човек много бързо свиква с всичко добро и всичко лошо. Ако се появят чувство на дискомфорт, умора, стрес и те придружават човека в продължение на месеци, той свиква с тях и вече не им обръща внимание. А това влошава прогресивно качеството на живота му - самокритичността се губи, човек престава да разбира, че нещо не е наред с него“, добави Безимяни, цитиран от БГНЕС.

Лекарят уточни, че човек може да „измами старостта“, но не трябва да се заблуждаваме. „Възможно е възрастта ни да е в главите ни, но можете да заблудите старостта и в лошия смисъл на думата, можете да остареете за много кратък период от време – ако се движите малко, храните се нездравословни и имате вредни навици. Понякога на 27 години хората се превръщат в старци - както емоционално, така и физически. Разбира се, има и обратни примери: немалък брой възрастни хора, които практикуват йога, ядат здравословна храна, движат се, прекарват време в парковете и са социално активни дори над 60 изглеждат на не повече от 45”, отбеляза лекарят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама