Слави Трифонов заема нишата, която Борисов овакантява

18:30, 06 апр 21 / Новият парламент 25 2453 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Събитието на тези избори е фактическият политически край на Бойко Борисов. Но никога не трябва да се подценява възможността да възкръсне отново. Защото се събужда тъгата на избирателя, тъй като той има несломима харизма. Той е политически тотален, реториката му е безсрамна, той може много в сферата на творчеството на илюзии... Но има риск наистина да загине, ако управлението бъде разгледано подробно. Това каза д-р Николай Михайлов, политически анализатор, психиатър и богослов, в ефира на БНР. 

Шест партии в новия парламент

Според него Слави Трифонов се е настанил в нишата, която Бойко Борисов е овакантил. „Българската политика не може да мине без този тип човек. Бидейки манталитетно сроден с Борисов, има преимуществото да функционира в отсъствие. Той присъства, като отсъства - нещо, което не е характерно за българската политика. Той стои в сянка, защото е политически нечленоразделен. Повече от съмнително е, че той има хора, които могат да управляват държава“. По думите му БСП е „херметически затворена в себе си формация“. 

Нинова иска обединение с антисистемните партии заради летище София

Борисов се бои от това да бъде ускорено дискредитиран.Бои се от това президентът да поеме инициативата за кабинет. Това са страшилища за Борисов. След изборите той изглеждаше полуразкаян, полуизплашен... В следващата седмица през гласуването за парламентарен председател ще си дадем сметка за готовността да се консолидира този анти-Борисов вот“, смята политическият анализатор. Според него този парламент има добри перспективи да се изпокара. И не партия срещу партия, а човек срещу човек. 

По думите на д-р Николай Михайлов идват нестабилни, конюнктурни правителства. „Идва мощен вход за целия ляво либерален пакет на световната олигархия. Сега ще бъдем притиснати от администрацията на Джо Байдън и ще бъдем на фронтовата линия на почти психотичното противопоставяне с Русия“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама