Прецакаха ли ни нашите в чужбина, като избраха Слави?

14:00, 06 апр 21 / Новият парламент 25 16586 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Българите в чужбина вече не са това, което бяха. От „изтекли мозъци“ за часове се превърнаха в „чалгаджии“. Причината – избраха лошия в страшния филм, който го е грижа за родината, и наклониха везните в негова полза. И българите в България им се разсърдиха.

Така от „интелигентни млади хора, избягали от България заради некадърно управление“ българите в чужбина за българите в България се превърнаха в „циганите, гласували за чалгаря“.

100% обработени протоколи: Слави Трифонов печели вота в чужбина

Истината обаче е съвсем проста – през всичките си години в медийното пространство Слави и неговите хора успяха да разберат какво се харесва на българите и да им го продават. Така техният маркетинг по време на предизборната кампания се оказа печелившия. Защото средностатистическият българин не обича да му говорят за интерконектор, диверсификация, енергийни хъбове и други такива думи, които не разбира. Тогава той сменя канала. И търси нещо „за душата“. И Слави му го даде.

Отлично осъзнавайки какво се харесва на обикновения българин, той успя да си изгради перфектния образ – постоянно сърдития и гледащ лошо мутроподобен герой, който обаче е на страната на добрите и ще „измете“ лошите. Или както се пее в песента - „копелета гадни бяхме всичките, до един, ала така ни обичахте“…

За голяма част от българите в България обаче (особено за тези, живеещи в София и по-интелигентни от средното ниво) политиката си е работа за политици. А не за „чалгари“. И за това се почувстваха прецакани от сънародниците ни в чужбина, за които по-важна се оказа „душата“. В рационалното мислене на по-образованите софиянци „духа вятърът“ на съмнението, че през следващите четири години ще ни управляват случайни хора с неясни подбуди. Защото Слави не им каза това, което ги интересува – как ще управлява страната. 

Слави Трифонов: Промяната е неизбежна

„Буржоазията“ (съвсем добросърдечно казано) в София не разбра дали Трифонов ще ѝ вдигне данъците, как ще помогне на пострадалия ѝ заради пандемията бизнес или дори дали е „за“ или „против“ у нас да тече руски газ. Не разбра дали предишното приятелство на Трифонов с Борисов няма „случайно“ да се възроди. За тях „Къде си вярна, ти, любов народна“ беше просто концерт, а не предизборно обещание. Докато за българите в чужбина беше достатъчен само „Боят настана“, за да се наредят на безкрайните опашки пред урните.

Слави не можа да обясни на българите в София (главно) как ще промени живота им и защо ще бъде „един сред многото“, а не „един от многото“. Защото именно българите в България живеят в България – те плащат българските данъци, техният бизнес е подвластен на постоянно променящите се закони, те дават в магазина почти 2 лв. за хляб при минимална заплата малко над 600 лв. Те ще усетят политиката на политика Трифонов. А българите във Великобритания ще си купуват британското сирене с британските си заплати и ще слушат певеца.

За това изведнъж на 5 април така рязко си пролича разделението на „българи в България“ и „българи в чужбина“. Каквото и да си говорим, „политиката, глупако“ (ако си позволим да видоизменим крилатата фраза на Джеймс Карвил, съветник на Бил Клинтън) е основната движеща сила в света и тя променя живота. А песните си остават за душата…

Напишете коментар
Коментари: 10
1 Ивайло 14:33, 06 апр 21

Уважаема Цветилена !
Кога за последно, видяхте истински Политик в отрудената ни и ограбена от (не)случайни хорица България ? Как ни управлява и Управи за 800 дни царчето? Как ни управляваха неслучайните дИмократИ при Костов ? Къде бяхте вие независимите жУрналисти по времето на Баце? Постоянно се лутаме по избори да решим кои измежду добре "утвърдени политици" да ни управляват. Да избираме по-малкото зло, вместо правилните хора. Които заради задкулисните игри на "бизнес" интересите на олигарсите така и нямат възможност да стигнат до политиката. Приятен ден !

2 Георги Кръстев 14:39, 06 апр 21

Явно сте поредната жалка гербаджийска подлога. Я извадете гласовете от чужбина и направете една сметка дали с гласовете в страната ИТН не е пак втора политическа сила? Жалко за нивото на журналистика в България. Дано дойдат по-добри времена

3 кюфтето 16:25, 06 апр 21

Кой в Бг е учил за политик? Всички, които са или са били такива, го правят и трупат опит след като се нагърбят или ги нагърбим с тая дейност. Щом може пожарникар, защо да не може цигулар? И ако първият и подобни нему са се учили по индукция - возейки или охранявайки властимащите, стълбовете около Слави са високообразовани хора, демонстриращи второ десетилетие критично мислене. Съдържанието, глупако! Формата не е най-важното. А цигуларят може да свири и Паганини.

4 Анонимен 18:31, 06 апр 21

Мила Цветилена, пише Ви един българин от чужбина..И, не, не съм гласувал за Слави....Един такъв българин, който в неделя посвети 16 часа от живота си да бъде застъпник в една малка секция, за да следи дали се спазва закона и за да направи копие от протокола в 22:30 часа и да го изпрати в платформата “Ти броиш“...видях как работи демокрацията от първо лице и каква зловеща бумащина е нашия изборен процес в момента ...хора всякакви, и всякакви гласове в урната в края на изборния ден...но ако всеки от нас подари 16 часа в деня на изборите за нещо смиселно, би било много по-полезно от това да пишете дописки като горната. И ако си мислите, че тези хора са гласували за някого заради един месец предизборна кампания (каквато всъщност нямаше) сте също в огромно заблуждение...Въобще целият текст издава непознаване на материята в много отношения, но животът е пред всички нас ...да се учим, вкл. за политици... :)

5 Анонимен 21:43, 06 апр 21

Слави си го избрахте в България. Броят гласове за него в чужбина е нищо в сравнение с гласовете в България.

6 Анонимен1 23:33, 06 апр 21

И колко ви платиха за тази тъпа публикация???
Необосновано махленски изводи, характерни за гербаджийския манталитет

7 It's the economy, stupid. 09:41, 07 апр 21

Научете се да цитирате, "Софиянци".

8 Анонимен 14:19, 07 апр 21

Българите в чужбина избрали Слави... Дрън, дрън! Гласувалите за него там са 51 000, а в България - над 500 000 хиляди.

9 Анонимен 14:56, 07 апр 21

И все пак, според статистиката, 50 хиляди в чужбина срещу 500 хиляди в България са направили този избор.

10 Том 20:38, 07 апр 21

Жалка стъкмистика.
Жалко и за журналистиката, ако дамата отгоре се води такава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама