Тримата благородни рицари на Холивуд

19:25, 05 апр 21 / Любопитно 25 2275 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

По-голямата част от известните актьори постоянно даряват част от доходите си за благотворителност. Някои спонсорират частни фондации, други лично създават благотворителни организации, но често това е част от PR-а на звездите със задължителното присъствие на куп журналисти. Те обаче са от полза и това е страхотно.

Сред най-известните актьори има и друга група помагащи и щедри хора. Те не се ограничават само с парични преводи със задължително позиране пред камерите. Тези хора често са въвлечени в решаване на чуждите проблеми някак спонтанно. Това не може да не предизвика възхищение, пише БГНЕС.

Най-добрите филми на всички времена

Ето някои холивудски звезди, способни на благородни дела, за които никой не би разбрал, ако нямаше съвсем обикновени свидетели:

Киану Рийвс

Не е необичайно да чуете или прочетете, че Киану е един от най-добрите хора в Холивуд. Причините за това са много и повечето от тях са пряко свързани с личността на актьора, а не с професионалните му дейности. Добрият характер, общителността, простотата и благородството - това е, което отличава Рийвс от по-голямата част от хората, разполагащи с неговите слава и богатство.

Може и да не знаете, но след заснемането на култовата трилогия „Матрицата“ Киану се отказал от по-голямата част от хонорарите си в полза на снимачния екип от гримьори, дизайнери на костюми, художници и каскадьори и обикновени работници – те получили около 75 милиона долара от Рийвс. Отделно Киану благодарил специално на каскадьорите, подарявайки на всеки от тях чисто нов мотоциклет „Harley-Davidson”.

Церемонията за наградите „Оскар“ няма да бъде излъчвана в Хонконг

Том Ханкс

Друг известен добряк в Холивуд, за когото мнозина твърдят, че носи светлина и красота в света е Том Ханкс. Близки и колеги говорят за него като за най-скромния и добронамерен човек, който не може да подмине или обърне гръб на някого в беда, ако може да помогне с нещо.

В мрежата има много истории за това как Ханкс се е намесвал в живота на случайни непознати и им е помогнал много. Независимо дали става въпрос за банално селфи или за спиране на снимките, за да премине сватбена церемония, реакциите на Том са спонтанни и добронамерени. Очевидец разказа как преди няколко години шофирал до съседен град. Времето рязко се влошило и започнала силна виелица. За зла врага точно в този момент спукал предна гума. Човекът бил принуден да излезе въпреки лошото време и да се опита да отстрани повредата. Внезапно зад него спряла малка черна кола и мъж на средна възраст без да се колебае му помогнал да смени гумата. И двамата шофьори били с почти измръзнали ръце, а когато решил да благодари на човека, който му е помогнал в студа, шофьорът на авариралата кола познал Том Ханкс, който отвърнал на благодарностите му с простичкото: "Няма проблем".

Брад Пит

Един от най-известните актьори и световни секс символи в Холивуд редовно се включва в различни благотворителни инициативи. Уважението на колегите му е предизвикано от някои малко известни негови действия, които той изобщо не афишира и за които малцина изобщо научават.

Не е тайна, че глобалното блокиране заради пандемията засегна не само обикновените хора, но и артистите. И докато някои от тях се изкушиха предимно да се оплакват , то Брад реагира съвсем различно.

В разгара на пандемията той нае голям камион, закупи основни продукти и лично ги раздаде на хора, загубили препитанието си в един от бедните райони на Лос Анджелис, спазвайки всички санитарни норми. Месеци по късно някои негови колеги случайно разпознаха в носещия предпазна маска и облечен с джинси и карирана риза мъж звездата от „Интервю с вампир”, „Легенди за страстта” и „Да срещнеш Джо Блек”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама