Междинни резултати: ДПС все още на четвъртото място

18:50, 05 апр 21 / Новият парламент 25 6018 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

ДПС изпревари „Демократична България“ за четвъртото място в новия парламент. Движението запазва мястото си според данните на ЦИК към 18.00 часа при 92.95% обработени протоколи от СИК.

Междинни резултати: Слави Трифонов печели вота в чужбина

Според последната информация ГЕРБ е първа политическа сила с 26.02% от гласовете. Втора е партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ с 17.90% от гласовете. На трето място е БСП с 14.99% подкрепа, която за първи път е в тази позиция.

ДПС и „Демократична България“ са с близки резултати. Водената от Христо Иванов успя да задмине Движението в определен момент, но по-късно партията на Мустафа Карадайъ затвърди четвъртата си позиция. Така „Демократична България“ получава 9.69% от гласовете, а ДПС - 9.94%.

В следващия парламент влиза още коалицията „Изправи се! Мутри вън“, за която са гласували 4.81% от отишлите до урните. 

Шансовете на ВМРО за място в Народното събрание вече изглеждат нереалистични. По последни данни партията на Красимир Каракачанов остава на крачка от парламента с 3.65%. 

Малко под прага за влизане е и БНО, с чиито листи се яви партията на Васил Божков „Българско лято“ – 3.01%. Следват ПП „Възраждане“ на Костадин Костадинов - 2.51% и коалицията между „Воля“ и НФСБ с 2.39% от гласовете. Републиканци за България събира 1.24% подкрепа. Под един процент от избирателите са гласували за „Атака“ и АБВ.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 15:51, 05 апр 21

Всички са губещи на тея избори - да благодарим сърдечно на Ганьо зад граница :)

2 Иванов 17:19, 05 апр 21

Тепърва „Демократична България“ ще губят подкрепа! Когато хората се осъзнаят и видят, че те са част от олигархията в сянка, вече ще е късно обаче!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама