Борисов смирен: поиска консолидация с „милите опоненти“

00:15, 05 апр 21 / Новият парламент 25 3095 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ни изненада с изявление. След като първите резултати пред централата на партията коментира Любен Дилов-син, не очаквахме да има повече изказвания тази вечер. Борисов обаче се включи на живо във Facebook. По сако под снега и с джип на заден план, той предложи на останалите партии мир и консолидация до края на годината.

Искам да си благодаря на моята партия и на колегите от СДС. Моята партия доказа и че и без втори, трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. Евала им казвам. За първи път работихме така както трябва да работи една партия- мощна изпълнителна комисия, мощни структури, максимално ангажирани. За пети пореден път печелим парламентарни избори“, заяви Бойко Борисов. След няколко дни ще благодарим и на целия суверен, който излезе в условията на пандемия и има доста прилична избирателна активност“, допълни той. 

Любен Дилов-син: Имаме весела ситуация, в която всички се поздравяват

„Чувам за изказвания от типа: „Важното е, че няма да е Борисов“. И без петел ще съмне, и без ГЕРБ, и без Борисов, и без вас. Знаете ли по-опитен от мене? Има ли някой с по-голяма международна подкрепа, който да се е справил с три кризи?“, попита Бойко Борисов.

Нека бъдем по-смирени, не да се чудим и да говорим кой с кого може и кой с кого не може. Познавам много по-добре от моите колеги Европа и света, как работят институциите. Предстоят най-важните месеци на тази година, докато влезе в сила Планът за възстановяване“, призова той.

Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента. Омръзна ми сам да нося отговорност. Знаете ли, мили мои, колко е лесно да съберем няколко попа и ние и да ви гледаме сеира в парламента. Няма да се справите, нямате експертиза. Нямате хора, не разбирате. Трябва да се учите“, посъветва Борисов.

Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не може тази година да бъдем толкова консолидирани, защото света и Европа ни гледат. Ако няма стабилна политическа обстановка, бъдете сигурни, че нищо няма да се получи от фондове, от Зелената сделка“, коментира той.

Аз ви предлагам мир. Да сложим експертите, да поемем отговорност и да направим за България до декември максимални усилия, за да излезем от пандемията и да тръгнем нагоре. Тогава вече всичко е ясно. Това е предложението ми към всички. Порадвайте се 2-3 дни и след това помислете – кое е стабилно и кое не е. Нали уж съединението прави силата, това ни е гербът. Да видим дали можем да се обединим в името на държавата“, заяви още Бойко Борисов. 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 00:45, 05 апр 21

Важното е че тебе няма да те има

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама