Зоопарк в Китай представя куче за лъв

16:25, 03 апр 21 / Любопитно 25 2739 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Посетители на зоопарк в Китай са останали озадачени от предложението да видят куче от породата голдън ретривър, представено за лъв, пише в. "Саут Чайна морнинг пост". Отсъствието на Царя на животните от клетката с табела "Лъв" е било обяснено с преместването на нейния обитател.

Видео, заснето от посетител и разпространено в китайските социални медии, показва унилото куче в клетката на лъва в зоологическата градина в Сичан, провинция Съчуан. Зад кадър се чува гласът на снимащия, който казва: "Това африкански лъв ли е? Може би все още не е пораснал? Напомня ми за някого".

Служител на зоопарка е обяснил, че в клетката действително е имало лъв, но той е бил преместен, а табелката не е била свалена, пише Нова телевизия.

Авторът на видеото отбелязва, че зоологическата градина продължава да рекламира възможността да се види лъв, въпреки че в нито една от клетките няма такъв. Това не е първият подобен случай в Китай. Веднъж на няколко години в местни медии се появяват съобщения за опити за представянето в зоопаркове на кучета като други животни.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама