Майката на Ейми Уайнхаус се страхува да не загуби спомените си с нея

15:10, 04 апр 21 / Любопитно 25 2495 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Предстои излизането на нов документален филм за живота на Ейми Уайнхаус, продуциран от ВВС, с участието на майката на звездата Джанис Уайнхаус.

Десетата годишнина от смъртта на Ейми Уайнхаус ще бъде отбелязана на 23 юли. По този повод британският канал ще представи чисто нов документален филм за живота и кариерата на певицата, продуциран в партньорство с майка ѝ Джанис. „Нямам усещането, че светът познава истинската Ейми, тази, която отгледах, и ще се радвам да мога да предложа разбиране за нейните корени и по-задълбочен поглед върху истинската Ейми“, коментира тя. 

Търсят неизвестна еврейка за главната роля в биографичния филм за Ейми Уайнхаус

66-годишната Джанис Уайнхаус от няколко години страда от множествена склероза. В изявление на ВВС се казва, че участието ѝ в документалния филм е отчасти мотивирано от заболяването, което може да доведе до загуба на паметта и да съкрати продължителността на живота. „Джанис живее с множествена склероза, което заплашва да ѝ отнеме спомените за Ейми. Филмът ще бъде мощен и чувствителен разказ за един от най-обичаните британски музикални таланти “, казва медията.

Ейми беше музикална икона и не бихме могли да бъдем по-горди от това да помогнем на близките да реабилитират нейната история“, казва режисьорът и продуцент Дов Фрийдман.

Следователно, озаглавен „Ейми Уайнхаус: 10 години по-късно“, филмът ще показва непубликувани архиви на семейството на певицата. Предишен документален филм, режисиран от Асиф Кападия - „Ейми“, излезе през 2015 г. и спечели „Оскар“ за най-добър документален филм. Това обаче беше оспорено от семейството на певицата, включително и от баща ѝ Мич Уайнхаус, пише БГНЕС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама