„Сън”: Проклятието на фараоните причинило инцидентите в Египет

20:15, 31 мар 21 / Любопитно 25 2263 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Поредицата от инциденти в Египет, включително хаосът на Суецкия канал и влакова катастрофа, при която загинаха 32 души, бяха свързани с така нареченото проклятие на фараоните от суеверни потребители на социалните мрежи, пише в. „Сън”.

През последната седмица редица неприятности сполетяха страната – и всичко това се случва, откакто беше обявено, че 22 мумии ще бъдат прехвърлени в нов музей, включително останките на Рамзес II.

Малко след новината за това в Суецкия канал заседна мегаконтейнеровоз, блокирал основния път за корабоплаване в двете посоки за почти седмица. Жизненоважният път най-накрая се отвори вчера, след като миналия вторник Ever Given се забоде по диагонал в сушата и затвори канала.

След дни усилия: Корабът, блокирал Суецкия канал, отново плава

След това най-малко 32 бяха убити и още десетки ранени, когато два пътнически влака се сблъскаха в Тахта, централен Египет. Шокиращи изображения показаха хора, заклещени във обърнати вагони, заобиколени от усукан метал и отломки, след като единият влак се заби в задната част на друг.

При друг инцидент жилищна сграда се срути в Кайро и загинаха 18 души.

Докато мнозина биха приели това като поредица от нещастни случаи и лош късмет, други намират обяснение в древно проклятие, за което се смята, че е изписано в гробницата на Тутанкамон, което гласи „Смъртта ще дойде на бързи крила за онези, които нарушават мира на царя“, съобщава Arab News. Потребителите на социалните медии бързо разбраха легендата и вярват, че планираното преместване на мумиите е причина за бедствията.

Твърди се, че проклятието, което не прави разлика между крадци и археолози, причинява лош късмет, болест или смърт на всеки, който нарушава спокойствието на мумиите на древен Египет, пише БГНЕС. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама