Кантарджиев съветва: Ако се ваксинирате, консумирайте повече домати и доматен сок

11:41, 31 мар 21 25 3949 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Обществото е много чувствително към страничните явления. Заради най-малкото съмнение се намалява темпът или се спира ваксинирането. Засега сигурна връзка между ваксините и страничните реакции няма, коментира проф. Тодор Кантарджиев.

Съветвам хората, които се имунизират с всички ваксини, да консумират повече домати и доматен сок. Това е най-доброто природно средство срещу кръвосъсирване“, обясни той в ефира на bTV.

През април очакваме да получим над 700 хил. дози ваксини. РЗИ и личните лекари бързо трябва да ваксинират желаещите и да се отворят зелените коридори”, заяви премиерът Бойко Борисов на редовното правителствено заседание.

Проф. Кантарджиев посочи, че стратегията е всички получени количества ваксини да се прилагат веднага. Според него до края на лятото трябва да се постигне колективен имунитет, така че да се ограничи разпространението на заразата.

Стана ясно и че страната ни ще получи 134 825 антигенни тестове, като дарение по линия на специалния инструмент на Европейската комисия. „Тези тестове ще се ползват в болниците, линейките, диагностично-консултативните центрове и други“, обяви Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама