Големите кавички

12:30, 30 мар 21 / Големите кавички 25 3760 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (22 - 26 март)

Ние сме като ластик: отваряме – затваряме за по 10-15 дни. Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с анонсираното разхлабване на мерките от 1 април.

„Другите държави представете си какво причиняват на хората с този пълен локдаун. Ние сме като ластик - отваряме, затваряме за по 10-15 дни, в тази изключително тежка ситуация за света това е оптималният вариант между мерки и щаденето на психическото състояние на хората. Когато хората се уморят, пак отваряме“. 

„Аз съм оптимист, че ще минем милион ваксини. Оптимист съм, защото знам как работи ЕК с европейската ваксинация. Важно е, че сме направили това, което сме поели ангажимент. Вчера получихме 31 000 ваксини на „Pfizer“, днес още 51 000 ваксини на „Moderna“ получихме, утре ще получим и 151 000 на „AstraZeneca“. Благодаря на ЕК за това, което прави. До края на месеца ще минем над 700 000 ваксини. Разчитам много на личните лекари и на всички медицински специалисти максимално бързо по 10 000-15 000 ваксини на ден да се поставят. Това означава милион и половина българи да бъдат ваксинирали или преминали през вирус. Това дава възможност за оптимизъм, че май - юни ще излизаме от пандемията“, заяви премиерът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама