Рожденикът Доган поздравява ДПС с песен с кодирано послание

15:10, 29 мар 21 / Новият парламент 25 2429 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

На връх 67-ия си рожден ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган поздрави с песен с кодирано послание националния предизборен екип на Движението. 

Път на младите: Рапърът Марсо в листата на ДПС

Музикалният видеоклип е публикуван във Facebook профила на лидера на ДПС и водач на листите на партията в Шумен и Кърджали Мустафа Карадайъ. В него известният композитор и музикант Горан Брегович изпълнява, заедно с „Оркестър за сватби и погребения“, прочутата песен „Калашников“. Изпълнението е от концерт в полския град Познан през 1997 година.

От началото на предизборната кампания Ахмед Доган индиректно нахъсва гласоподавателите. Макар той да не се включи пряко в изборите, в началото на март във Facebook страницата на ДПС бе публикувана снимка с бюлетината и лика на Ахмед Доган. Над нея бе написано: „Рестарт на държавността!“. 

ДПС представи кандидатите си за депутати, Пеевски липсва в тях

От публикацията не става ясно какво точно е посланието, но в средата на март председателят на ДПС Карадайъ намекна, че премиерът Бойко Борисов е държал калашник срещу симпатизантите на Движението по време на Възродителния процес. Това стана по време на предизборна кампания в Тервел и в село Партизани, община Дългопол. Тогава Мустафа Карадайъ отбеляза пред събралите се привърженици на партията, че през 1989 година при свалянето на Тодор Живков като генерален секретар на БКП, Борисов е излязъл от полицията, за да си запази партийната книжка и да стане негов пазач“. 

През 1989 г. ние излязохме на едни мирни протести, нямахме и камък, и тояга в ръцете си. От другата страна държавата какво направи? Изкара танковете и калашниците. Кой беше там?“, запита Карадайъ, а от публиката се чува „Бойко“. Този Бойко беше от другата страна, а в ръцете си имаше калашник. Беше от другата страна на барикадата. А от нашата страна какво имаше - мирни протестиращи и жертви“, добави той. 

Министър- председателят Бойко Борисов, който е водач на листите на ГЕРБ в София и Пловдив, и преди е бил атакуван от ДПС заради Възродителния процес в Лудогорието. Но винаги е твърдял, че е участвал само като командир на противопожарен батальон и е бил командирован като резерв, в случай, че се запали реколтата.

Тези намеци от страната на ДПС обаче все повече показват, че вероятно, ако влязат в новия парламент, няма да влязат в партньорство с ГЕРБ.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:48, 29 мар 21

"От другата страна държавата какво направи? Изкара танковете и калашниците. Кой беше там?"
Отговор: Там беше БКП, която позволи да се създаде ДПС и която участваше на "Кръглата маса". След това БКП се преименува на БСП, която вие подкрепяхте и с която управлявахте. А накрая дори се целувахте.
И ако толкова държите да се връща лентата в онези времена, вижте какво е доносничел Ахмед Доган и тогава говорете. Щом такъв човек ви е почетен председател... Използваше ситуацията около тютюнопроизводителите и незнаещите български език да си направи политическа кариера и икономическо положение. Сега защо не се сещате за тютюнопроизводителите? Защото знаехте много добре, че е въпрос на време тютюнопроизводството да замре. Затова дадохте всичко на Делян Пеевски. Как се погрижихте за бившите тютюнопроизводители? Те сами си намериха пътя, без вас.
Народната памет не е толкова къса! Осъзнайте се! Идва ново поколение гласоподаватели. Тези глупави предизборни агитации, както и популизмът вече не работят. Дори и хората от вашите региони вече разбират, че "не сте цвете за мирисане" и все по-малко гласуват за вас. След 15-20 години ще сте една малка партийка, която няма да прескача 4%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама