Борисов се похвали, че няма грешки с европейските програми

16:40, 28 мар 21 / Политика 25 3079 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от бюджета на ЕС. Това се похвали премиерът Бойко Борисов, като се позовава на годишния доклад на Европейската сметна палата за финансовата 2019 година.

За първи път не сме сред одитираните държави по линия на кохезионната политика в областта на икономическото, социалното и териториално сближаване. След направени проверки няма установени грешки и в земеделието при политиките за устойчиво използване на природните ресурси.“, написа Борисов във Facebook. 

През последните години извървяхме дълъг път, за да върнем доверието на нашите европейски партньори в България. Не беше далеч времето, когато бяха замразени средства по предсъединителните програми ИСПА, ФАР и САПАРД заради проблеми с корупцията“, отбелязва премиерът, който води листата на ГЕРБ в Пловдив и в 25 МИР София.

Борисов посочва, че еврофондовете са спирани при управлението на опонентите на ГЕРБ, а според него заради късата памет на хората те днес отново искат властта. Премиерът обяви, че България се е превърнала в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама