Експерт по сигурност: По върховете на шпионската афера има по-интересни хора

09:45, 22 мар 21 25 1834 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

С тази операция е реализирана една малка група, а по върховете има много по-интересни хора. Нещо такова каза големият български разузнавач през последните години – Димо Гяуров и мисля, че е прав частично. Това заяви експертът по сигурност и бивш шеф на Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) Тихомир Стойчев в ефира на bTV. Думите са му по повод акцията на ДАНС и прокуратурата срещу чужди агенти, инфилтрирали се в министерството на отбраната и парламента на България.

Съдът остави в ареста петимата руски шпиони

„Генерал Решетников каза, че във всичките партии руските служби имат свои източници, а сега се посяга на някакви хора на ниски нива в йерархията“, допълни Стойчев. Според него операцията за неутрализирането на шпионската мрежа наистина е безпрецедентна в новата ни история, но в миналото МВнР и службите са действали по-професионално в такива случаи.

Бивш кадър на „Военно разузнаване“ ръководил група руски шпиони у нас

Учуден съм, че преди при изгонването на руски дипломати не бяха посочени връзките им. Не видяхме и сериозни дела да се водят. Преди реакцията бе по-професионална от сегашната. Сега имаме безпрецедентен случай, доколкото се подхожда силово. Учудвам се, че онзи, когото наричат резидент е на напреднала възраст и той да ръководи група за вербовка“, заяви Стойчев и допълни, че службите имат различни методи, които да използват при такива случаи.

Посланик Митрофанова: Московски сняг вали в София

Според него по всичко, което се показа, има съмнения, че се извършва някаква разузнавателна дейност, но дали са събрани достатъчно доказателство за съда и дали ще бъдат е приети, това е друг въпрос. Стойчев попита и „кой поема отговорността, че тази операция не е прекъснала тяхната дейност преждевременно.

„Българското министерство на отбраната разказва как се модернизира. По-скоро са търсили връзките между България и партньорите ѝ в НАТО“, коментира дейността на заподозрените в шпионаж Стойчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама