Павел Вълнев: Влязох в политиката, за да променим България

19:27, 21 мар 21 / Новият парламент 25 2474 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Не мисля, че съм точно американски българин, аз съм си българин. По-скоро децата ми може да бъдат американски българи – родени в Америка от български родители. Това каза зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев пред bTV, съобщиха от партията.

Отидох в САЩ с 300 долара в джоба - чистач съм бил, доставчик на пици, камиони сме карали с брат ми. Може би това, че сме били двамата е спомогнало да постигнем този успех. Имам познати, които не успяха. Ние продължихме. Имам бизнеси на различни континенти, занимавам се с различни неща. Най-известен е бизнесът ми с камиони - над 700 камиона и над 2000 ремаркета“, разказа Павел Вълнев.

По думите му за да задържиш тези хора, трябва да им даваш подходящото възнаграждение. „Печалбата ми е достатъчна, за да мога да си позволя всичко, дори и да спра да работя, мога да се занимавам с нещо, да дам част от енергията си за една кауза“.

Българите са изключително апатични, не вярват на никого, обезкуражени са. Това ме притеснява. Хората не трябва да се отказват, а да вярват в промяната. Да излязат и да гласуват за някоя от новите партии“, апелира той.

Павел Вълнев: Най-големият актив на България са българите живеещи в чужбина

Аз не съм искал да съм политически лидер, искам промяна в държавата. Не съм типичният политик, който говори с шаблони, а казвам истината. Имам голям бизнес, живея на два континента, нямам амбициите да съм лидер на партия. Влизам в политиката, за да променим нещата. Моята идея е да увлечем хора като мен, независимо дали са 100 или повече, и тогава посоката на България ще бъде различна“, категоричен е бизнесменът.

Не само Павел Вълнев, всеки може да стане председател на партията. Това е една демократична партия. Умишлено се говори за партията на Цветанов, а тя не е негова. Там има много хора, които никога не са били в политическа партия“, припомни Вълнев.

Той заяви, че проблемът в ГЕРБ и ДПС е лидерският модел. „Обграждат се с хора, които са лакеи и живеят в паралерен свят“, е мнението му. „През последните месеци направихме няколко обиколки на страната, видях болката в хората. Има политици от години, които не познават толкова добре страната, колкото аз.  Видях и чух проблемите на хората“, разказа Вълнев.

Републиканци за България е единствената партия, която се опитва да направи нещо с българите в чужбина. Не може да имаме успешни хора в цял свят, а да не може да ги привлечем. Америка изсмуква мозъци от целия свят, ние не правим нищо, за да ги върнем. Този процес е бил 30 години. Винаги съм се обграждал с по-умни хора от мен. Искал съм най-добрият счетоводител и най-добрият адвокат да работят за мен. Тук е различно. Управляващите предпочитат да не се обграждат с умни хора“, зам.-председателят на партията.

Вълнев коментира и темата с милиона, дарен на  ПП „Републиканци за България“. „Не дарявам този милион на Цветанов, а на една кауза - да променим България. Имаме дългосрочен план. Затова сме направили хоризонтално покритие на страната и имаме над 120 офиса. По демократичен начин хората си избраха местните лидери за разлика от другите партии“, заяви зам.-председателят на Републиканци за България.

Напишете коментар
Коментари: 20
1 Цитаделата 20:10, 21 мар 21

Аз виждам Павел Вълнев като един велик и успял българин с чисти помисли! Нека Републиканци за България победят , за да видим и ние светлина в края на тунела!

2 Кали 20:12, 21 мар 21

Прав е г-н Вълнев, не вярваме на никого защото много години вече ни лъжат...
Не знам, но аз вярвам на този човек, много искренно отговаря на всеки един въпрос, във всяко едно интервю което съм гледала! Харесвам го.

3 Лара 20:14, 21 мар 21

Дано вече всички да са спокойни, човека си каза, че милиона е за нас а не за някой друг!!!!
Той е единствения който дарява на държавата без да иска нещо обратно!!!

4 ЗАЕДНО 20:17, 21 мар 21

Браво, страхотно интервю г-н Вълнев! Пожелавам ви успех на изборите!

5 Афродита 20:21, 21 мар 21

Това е човека, който би променил бъдещето в България към по-добро!

6 Бухтичка 20:29, 21 мар 21

Ще гласувам за Републиканци за България! За мен те са единствените, който биха направили нещо за нас!

7 Анонимен 20:45, 21 мар 21

Това е за мен човека толкова добро излъчване има че просто ми става драго като го гледам

8 Анонимен 20:47, 21 мар 21

Лидер това живадам в очите на Павел Вълнев !

9 Анонимен 20:50, 21 мар 21

Адмирации за всичко което правите....Имате моята подкрепа !

10 Анонимен 20:53, 21 мар 21

Искаме промяна и смятам че има бъдеще във вас

11 Пастичка 21:10, 21 мар 21

Често казано бих подкрепил партия и политици с идеи и амбиции като на Павел и РБ. Наслушах се на приказките на другите партии. Много обещания, никакви резултати. Време е вече за промяна в България.

12 Ала бала 21:15, 21 мар 21

Много добре се представихте г-н Вълнев. Искам да кажа, че изказахте много адекватно мнение и идеи за политиката в Б-я.

13 чукача 21:38, 21 мар 21

Републиканци за България много дръпнаха откъм проценти, хората им се доверятат , защото личи , че искат да променят положението!

14 BoLeto 09:07, 22 мар 21

Негативизмът и апатията на българите са ни до болка познати. Републиканците наистина са алтернатива. Програмата, целите и кампанията им се различават от висички, които са ни заливали до момента. Аз лично мисля да им дам шанс, пък дано е за добро!

15 Borimir 10:32, 22 мар 21

Много е прав! Успех на изборите!!

16 Stan 12:06, 22 мар 21

За мен няма съмнение, че евроатлантическата ориентация, както и хора, като г-н Вълнев, ще допринесат за доброто на Отечеството.

17 Сигнал 12:20, 22 мар 21

Единствено Републиканци виждат болката на българите и се стремят да променят живота им.

18 Жаки 13:32, 22 мар 21

И дано успеете! Политиката ни имаше нужда от рестарт и за сега само вие имате тези показатели!

19 Анонимен 14:10, 22 мар 21

Успехи, Вълнев! България има нужда от хора като вас - добронамерени и безкористни.

20 Анонимен 21:11, 22 мар 21

Трябва да има промяна. Разчитаме на вас!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама