Борисов: Навремето е строено така, че днес ремонтираме основно

10:40, 17 мар 21 / Политика 25 3549 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия в седем общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, съобщиха от правителствената служба.

От осигурената от кабинета сума 3 400 000 лв. са определени за изграждане на подпорни стени в района на пътя Кричим – Девин. „Да се направят подпорни стени, за да не се разруши пътят. Навремето така е строено, затова днес ние ремонтираме основно и правим нови пътища като например АМ „Тракия“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов в хода на редовното правителствено заседание. 

Хубаво укрепете пътя, за да не се получават срутища и свлачища като при предишни управления, които после ние да поправяме“, разпореди премиерът Борисов.

Правителството отпусна средства и за още общини - 82 702 лева за почистване коритото на р. Бели Лом, както и 65 850 лв., с които да се обезпечи отстраняването на пораженията от падналите валежи и високите води на р. Велека. Над 1,4 млн. лв. се дават на община Кресна за укрепване на дере, възстановяване на улица и подпорни стени. За Сапарева баня - 60 хил. лв. ремонт на водовземно съоръжение за минерална вода. За Кърджали - 62 хил. лв. за възстановяване на Държавната психиатрична болница. и над 57 500 лв. за покрива на учебния корпус на Професионалната техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол.

Освен това на днешното заседание стана ясно още, че близо 83,5 млн. лева са изплатени на производителите на плодове и зеленчуци. „Продължаваме да подпомагаме земеделските стопани. Субсидиите са осигурени за 12 559 земеделски стопани“, заяви Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама