Големите кавички

10:14, 17 мар 21 / Големите кавички 25 4967 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (8 - 12 март)

В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно се сравнява с другите държави. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос от журналист по време на съвместна пресконференция във Виена заедно с лидерите на Австрия, Чехия, Латвия, Словения и Хърватия.

Аз съм печелил 13 избора досега. Каня ви на 6-и (април) да коментираме изборите. Всички социологически агенции, всички - на нашите политически опоненти, включително и външни, дават разлика между 4-5 до 10 % между ГЕРБ и останалите. Така че на 5-и ще го коментираме. Смея да твърдя, че въпросът ви за свободата на медиите в България е некоректен. Защо? Най-големите медии в България се държат от големи чуждестранни компании. Най-голямата телевизия - bTV, се държи от чешкия гражданин г-н Келнер, който купи и съответно нашия мобилен оператор. Другата голяма телевизия, втората – „Нова телевизия“, беше закупена от една от най-големите групи – „Юнайтед“. Всичките 100% чуждо участие - по никакъв начин несвързани с нас. Така че смея да твърдя, че в България свободата на словото е толкова свободна, че… трудно се сравнява с другите държави.

Но това са наши вътрешнополитически работи, които мисля, че може спокойно да попитате големите австрийски компании - и в електроразпределението, и ОMV и „Капш“, и в... строителството „Щрабаг“ - десетки, стотици компании, дали работят добре в България, имат ли административни пречки и проблеми“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама