Гришо е на осминафинал в Акапулко след отказ на Манарино

08:08, 17 мар 21 / Спорт 25 3413 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Григор Димитров се класира с лекота за осминафиналите на турнира в Акапулко след двусетов успех над Адриан Манарино - в отделните части 6-4, 3-0 и отказ на французина, за около час и 15 минути игра.

Първата ни ракета взе оспорваната откриваща част след един-единствен пробив, дошъл в седмия гейм. Преди това той отрази точка за пробив пред съперника в третия гейм. Манарино получи нови три шанса да върне брейка в десетия гейм, но нашият тенисист показа самообладание и реализира втория си сетбол. Втората част започна с два ранни пробива за Димитров, които до известна степен предрешиха крайния изход на срещата.

Последва отказ на 32-годишния французин поради травма и така Григор продължи безпроблемно в следващата фаза на надпреварата. Шампионът от 2014, който стигна миналата година до полуфиналите в мексиканския курортен град, ще играе с Миомир Кецманович в спор за място на 1/4-финалите. Сърбинът се наложи над испанския ветеран Фелисиано Лопес в два сета. Това ще бъде първи двубой между Димитров и Кецманович.

Димитров и Пиронкова се изкачиха в ранглистите

Напред в турнира продължиха още поставеният под номер 1 Стефанос Циципас, Милош Раонич, Лоренцо Мусети, Франсис Тиафо, Талон Грикспор, Фабио Фонини, Камерън Нори и Каспер Рууд, предаде БГНЕС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама