Григор Димитров се завръща на корта срещу Адриан Манарино в Акапулко пряко по MAX Sport 1

13:10, 16 мар 21 / Спорт 25 3064 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Григор Димитров се завръща на корта с мач срещу французина Адриан Манарино на ATP 500 турнира в Акапулко. Най-добрият български тенисист от около месец не е участвал в турнири, тъй като се възстановяваше от контузия, а сега за своето завръщане е избрал една от надпреварите, които със сигурност са сред предпочитаните от него. Димитров спечели Откритото първенство на Мексико през 2014 г. и традиционно се представя стабилно на кортовете в Акапулко.

Българинът е поставен под номер 5, като пред него в схемата на турнира са трима състезатели от топ 10 – Стефанос Циципас, Александър Зверев и Диего Шварцман, както и Милош Раонич.

Участието си Димитров ще стартира във втория ден от надпреварата. Негов съперник в първия кръг ще е французинът Адриан Манарино. Димитров и Манарино имат общо два мача помежду си, като и двата са спечелени от българина. Последната им среща бе именно в Акапулко през миналия сезон. Тогава в мач от втория кръг Гришо стигна до труден успех и спечели с 6:7, 6:2, 7:6. Сега двубоят между двамата е от първия кръг – ще се изиграе сутринта на 17 март, като се очаква да започне след 06:00 часа българско време, и ще бъде предаван пряко по
MAX Sport 1.

Ако Димитров отстрани французина, поне на теория, той би имал по-лесна задача във втория кръг. Манарино в момента е 34-ти в световната ранглиста, а съперник във втория кръг ще е победителят между 46-ия в света Миомир Кецманович и 62-рия Фелисиано Лопес. Евентуално на четвъртфиналите има вероятност българинът да срещне по-високо поставен от него в ранглистите тенисист и това би бил Диего Шварцман. Последното препятствие преди финала, пък би трябвало да бъде поставеният под номер 1 в схемата на турнира Стефанос Циципас.
Това обаче би се случило само ако липсват изненади.

А дали ще има такива, ще може да разберем в преките предавания на Откритото първенство на Мексико през тази седмица по MAX Sport 1.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама