Още две формации се присъединяват към ГЕРБ

14:59, 15 мар 21 / Новият парламент 25 1464 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подписа споразумения за партньорство с „Обединени земеделци“ и Съюза на репресираните от комунизма „Памет“. Документите бяха подписани и от председателите на „Обединени земеделци“ – Петя Ставрева, и на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“ – Лиляна Друмева. Двете организации декларираха своята подкрепа към политиките на ГЕРБ и призовават всички свои членове и симпатизанти на подкрепят партията на предстоящите на 4 април парламентарни избори, съобщиха от ГЕРБ.

В лицето на коалицията ГЕРБ-СДС ние виждаме силен застъпник на евроатлантическите ценности. Вярваме, че можете да завършите стартирала вече модернизация и икономическо развитие на България. Призоваваме нашите членове на 4 април да гласуват разумно, защото тези избори са много важни за бъдещето на страната“, заяви председателят на „Обединени земеделци“ – Петя Ставрева.

Жалбата за разходките на Борисов с джипката остана само „за сведение“

Да подпомагаме земеделието винаги е бил един от най-важните ни ангажименти. Затова и сме се старали да извършваме плащанията към стопаните авансово, за да бъдат напълно спокойни за поминъка си. Общото между нашите партии е, че държим много на евроатлантическата ориентация на страната. Голям успех в тази посока бе влизането в Банковия съюз и чакалнята на Еврозоната. За да приемем еврото обаче, има още много работа да се свърши и никой друг не може да се справи с тази задача – освен нас“, коментира Бойко Борисов, който е водач на листите в 25 МИР в София и в Пловдив.

Лидерът на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“ Лиляна Друмева беше категорична след подписването на споразумението, че евроатлантическата ориентация на България няма алтернатива. „Разчитаме на Вас да запазите именно тази посока на развитие“, отбеляза Друмева. „Дължим на всички репресирани от комунизма българи и техните наследници да продължим да утвърждаваме демократичните ценности у нас“, подчерта Борисов и изтъкна някои от най-важните успехи през изминалия 4-годишен управленски мандат. „Диверсифицирахме газовите доставки, модернизирахме армията си, влязохме в чакалнята на Еврозоната, повишихме доходите и пенсиите, инвестирахме милиарди в образованието, върнахме над 50 000 деца в клас. Също така организирахме най-успешното председателство на Съвета на ЕС. Лидерите на всички страни пристигнаха в България, за да засвидетелстват уважението си към нас“, завърши той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама