Пет важни стъпки, когато купувате самолетни билети или стоки онлайн

20:20, 15 мар 21 25 1947 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ето какви са петте важни стъпки, които да предприемете, ако купувате самолетни билети или стоки онлайн.

Важно е да се уверите, че следите регулярно официалните източници на информация, която има значение за плановете ви да пътувате - какво включват актуалните мерки за безопасност, прилагани от превозвача, както и в съответната държава, съветват от Европейския потребителски център България. 

Препоръчително е да следите входящите съобщения в имейл адреса, заявен за връзка с авиокомпанията или агенцията, включително и папка СПАМ, както и официалния сайт на превозвача.

Над 130 хил. лева са върнати на българите след проблеми с чужди търговци

Съхранявайте на достъпно място копие от всички документи, свързани с резервацията ви, независимо от типа транспорт - копия от билети, платежни документи и кореспонденция с търговеца.

Ако пазарувате от електронен търговец, уверете се добре кой е той, проверете отзивите за фирмата от други потребители и най-вече как да се свържете с него при въпроси или проблеми.

Проверете каква е крайната цена на поръчката, дали е необходимо да платите транспортни разходи, както и какви са условията за връщане на стоката, ако все пак размислите и решите да се откажете от нея. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама