Тодор Тодоров: Цветанов никога не е поставял политически чадъри в МВР

21:34, 07 мар 21 / Новият парламент 25 2076 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Цветанов никога не е поставял политически чадъри в МВР. Това каза Тодор Тодоров, уважаван криминален психолог, водач на листата на ПП „Републиканци за България“ в 6 МИР-Враца, член на Изпълнителния съвет на партията и координатор на сектор „Психология, психосоциална подкрепа и грижа за психичното здраве“ в предаването 120 минути по bTV, с водещ Мария Цънцарова, съобщиха от партията.

Когато Цветан Цветанов беше министър на вътрешните работи, работихме страшно много, нямаше по никакъв начин „чадър“ върху този или онзи, независимо от политическата принадлежност. И повечето случаи, които бяха много тежки и социално отговорни, бяха успешни“, каза Тодоров. Избира да се присъедини към Републиканци за България, защото познава председателят на партията повече от 20 години.

Криминалният психолог взема решение да влезе в политиката миналата година в началото на пандемията, „когато се замисля над нещата, които се случват и решава, че не може да бъде просто зрител отстрани. Преломният момент е, когато чува реклама за работа на „телефон на доверието“ за хора, които нямат квалификация.

30 години чакаме регулация на нашата работа, а такъв закон не е приет", каза Тодоров. „Не знам какво означава „бизнес партия“. В регион Враца всичко го правим със собствени усилия. Досега не сме усетили никаква помощ от никой бизнесмен“, заяви Тодоров по повод новината, че бизнесменът Павел Вълнев е дал 1 милион лева на Републиканци за България. Доколкото знам г-н Вълнев не може да участва нито в законодателната, нито в изпълнителната власт. В парламента по принцип има доста бизнесмени, които хем са бизнесмени, хем народни представители“, припомни Тодор Тодоров.

ПП „Републиканци за България“ откри офис в Пазарджик и даде старт на кампанията

Не мисля, че Цветан Цветанов има нещо общо с декларацията на американските сенатори за България. Не е нужно да ни казват отвън какви са нещата у нас“, каза Тодоров. Повод за неговия коментар беше позиция на двама американски сенатори, които критикуват корупцията в България като застрашаваща отношенията ни със САЩ. От ГЕРБ видяха в документа лобизъм и заподозряха, че роля в нея има Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама