Български ликьор стана хит сред пингвините в Антарктида

14:52, 03 мар 21 / Любопитно 25 3913 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

29-тата българска антарктическа експедиция на Южния полюс е вече факт и българският национален флаг гордо се вее над Антарктида.

Макар и на 13 000 км от родината, нашите полярници отпразнуваха националния празник със страхотен подарък от България. Преди да отпътуват на 30 януари от София, техният приятел Ути Бъчваров връчи на Камен Недков,  логистик на експедицията, подписани и подпечатани няколко бутилки от бутиковата си колекция специални ликьори

Те са произведени изцяло от традиционни български билки и всеки един от тях идва с уникален персонален номер и в шест вкуса: вишна, зелено орехче, арония, боровинка, дренки, касис.  

Момчетата от експедицията споделиха напитката с обитателите на Южния полюс, които не само харесаха ликьора, но и специално позираха до него. Ути е изключително щастлив, че чрез своя подарък е станал част от приключението на експедиците. 

Снимки: Камен Недков

Желаем успех на българската антарктическа експедиция в състав: Йордан Тодоров – командир на базата; д-р Атанас Пелтеков – лекар; Петър Сапунджиев и Емил Иванов – инженери; Николай Николов и Камен Недков – логистици. 

Повече за традиционните български ликьори тук

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама