Как празнуват рожден ден родените на 29 февруари

19:15, 28 фев 21 / Любопитно 25 2138 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

И днес все още има хора, които са убедени, че 29 февруари е страховита и опасна дата, когато всичко в живота върви наопаки

Дори и да е така, за родените на тази дата тя наистина е нещастна, тъй като рожденият ден може да се празнува подобаващо само през високосна година. В такава ситуация са се оказали известният италиански композитор Джоакино Росини, френската кинозвезда Мишел Морган и много други.

Вероятността човек да се роди на 29 февруари е 1 на 1 500.

Кога все пак да празнуват родените на тази дата?

Известният германски мислител и автор на афоризми Георг Кристоф Лихтенберг се притекъл на помощ на „нещастниците“. В своето есе „За утеха на нещастниците, родени на 29 февруари“, той предлага подробна схема на празнуване на рождените дни всяка година.

Така например, тези, които са се родили до 6 часа сутринта, могат да празнуват на 28 февруари. За родените в края на денонощието подходящата дата е 1 март. А родените между 6 сутринта и обяд се предлага да се духнат свещичките първите две години на 28 февруари, а на третата година – на 1 март. След това цикълът се повтаря. За родените между 12 и 18 часа схемата е подобна, но при тях се празнува една година на 28 февруари, а следващите две – на 1 март. И така неусетно настъпва 29 февруари. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама