Христо Иванов: Борисов продължава да се съюзява с вируса и да използва страха на хората

17:52, 27 фев 21 / Новият парламент 25 1772 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Големият въпрос е дали коронавирусът ще потопи всички останали теми и дали страхът и хаосът ще спрат хората да излязат и да гласуват. Това коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Борисов продължава да се съюзява с вируса, защото се надява да използва страха на хората и да потисне изборната активност”, смята той.

По думите му правителството и ЦИК не си вършат работата и не става дума за обичайна мърлявщина, а това е от полза за управляващите.

 Иванов изтъкна, че в момента са необходими ясни и последователни действия, „не просто хазартно отваряне, за да не ни протестират ресторантьорите”, а отпускане на мерките на база на науката, на база на експертните оценки и на внимателни институционални действия.

Борисов: Пандемията не е отминала - март ще е критичен

Quote Icon „Бойко Борисов  сутрин излиза, мокри си пръста и гледа накъде духа вятърът на общественото мнение.  Трябва да скъсаме с този модел, този слухарски подход към политиката, зад който се крие възможността един човек да взима всички решения“. Христо Иванов

„Демократична България“ участва на изборите, за да промени България и да гарантира, че тази промяна ще бъде в посока на модернизация, на ускорено развитие, на достойнство и правила, които важат за всички, заяви Христо Иванов.

Целта на коалицията е да излъчи в парламента национален отбор, който да реализира политики и да може да носи политическа отговорност. А в листите ѝ също ще има лекари, каквато тенденция се очертава и при останалите политически формации.  

На въпрос за бъдещи коалиции в следващия парламент, Христо Иванов посочи,  че „Демократична България” много ясно е определила червените линии и с ГЕРБ и ДПС ги дели бариерен риф, но няма да търси самоцелна коалиция. Най-добрият вариант е да получат мандат за управление, но със сигурност могат да бъдат и безпрецедентно ефективна опозиция, закани се той.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 12:35, 01 мар 21

Нали те видехме и тебе бре!

2 Анонимен 12:49, 01 мар 21

Жалкар си, Иванов. Иначе ако не беше, нямаше да използваш такава сериозна тема за пандемията в политическите ти тактики!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама