Разхлабват още мерки заедно с отварянето на ресторантите

17:41, 26 фев 21 / Общество 25 4119 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Здравното министерство публикува заповедта, с която от 1 март отварят ресторантите и казината.

Заведенията ще работят между 6.00 и 23.00 ч., като изискванията са да използват не повече от 50% от капацитета си, да настаняват не повече от 6 души на маса и персоналът да носи маски. От 1 април пък отварят нощните заведения – дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове.

Родители и учители против отваряне на заведенията от 1 март

Отново от 1 март, в часовия диапазон между 6:00 ч. и 23:00 ч., работата си могат да възобновят и игралните зали и казината, при използване на не повече от 50% от капацитета си и носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите.

От 1 март се разрешава провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април - и в чужбина. Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите.

От 1 март се разрешава и провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Занятията трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от министерствата на образованието и науката и здравеопазването Насоки за работа на системата на училищното и предучилищното образование в условията на COVID-19. 

Със същата заповед се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Цялата заповед може да видите тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама