Родители и учители против отваряне на заведенията от 1 март

08:32, 26 фев 21 / Общество 25 2134 Шрифт:
Василена Йорданова

Групите „Родители за безопасно образование“, „Учители за безопасно образование“ и „Наука в кризата“ се обявяват срещу отварянето на заведенията от 1 март.

Ресторантите отварят на 1 март, нощните заведения - на 1 април

В открито писмо до премиера и до министритре на образованието, на здравеопазването и на културата те заявяват, че епидемичната обстановка в страната не дава основание да се приемат подобни решения, с които се излагат животът и здравето на хората на риск от заразяване и смърт от Covid-19.

Според тях в настоящата ситуация мерките са изключително либерални, което оказва негативно влияние върху епидемията в страната. 

Quote Icon „Подобни  мерки не са управление на кризата, а безотговорност към живота и здравето на българите“ заявяват родители и учители

„Разбираме, че изборната обстановка предполага вземането на подобни решения, но това по  никакъв начин не кореспондира с реалната обстановка, засягаща пандемията и ще се отрази  с още по-силен ръст на заразата и неспособността тя да бъде овладяна в следващите няколко  месеца, въпреки ваксинационната кампания“, заявяват те. 

„Чак ми идва аз да се снимам и да взема наградата“: Щабът отговори на ресторантьорите

На фона на новините за разхлабване на мерките, се съобщава за поредна жертва на Covid-19 сред учителите. Това е 83-тият фатален случай сред учителското съсловие. Освен това се отбелязва, че в странаа все още не са ваксинирани много учители, изявили изричното си желание.

От организациите призовават ресторанти, нощни барове и клубове да останат затворени до овладяване на епидемичната обстановка и постигане на достатъчно високо ваксинално покритие на населението, а училищата и университетите - да преминат в обучение в електронна среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама