„Вещиците“, „Думи по стените на банята“ и „Ловът“ сред акцентите в А1 Видеотека през март

11:49, 25 фев 21 / Любопитно 25 2144 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През март абонатите на Xplore TV ще могат да прекарат редица часове в компанията на първокласни филми в А1 Видеотека. Сред заглавията в селекцията са „Вещиците“, „Думи по стените на банята“ и „Ловът“.

„Вещиците“ е римейк на едноименния филм от 1990-а, създаден по детската книга на Роалд Дал от началото на 80-те години на миналия век. В него режисьорът Роберт Земекис пресъздава мрачната, но хумористична и затрогваща история на малко осиротяло момче. През 1967 година 7-годишното сираче (Джазир Бруно) живее с баба си (Октавия Спенсър) в град Демополис, щата Алабама. Там той научава, че вещиците наистина съществуват и са навсякъде. За да се спасят от влиянието на измамно-очарователните, но зли и коварни вещици, бабата отвежда младия герой надалече в хубав морски курорт. Там обаче ги очаква изненадата, че Върховната вещица (Ан Хатауей) е събрала там предрешените си като мили дами приятелки от цял свят, за да задейства пъклените си планове.


Снимка: А1

„Думи по стените на банята“ представя историята на Адам (Чарли Плъмър), ученик в гимназията, който мечтае да стане майстор-готвач. След като го изключват заради психотичен пристъп в час по химия по средата на срока, той се мести в католическо училище и усилено се опитва да запази в тайна психическото си заболяване. Но любовта на Мая (Тейлър Ръсел) му дава сили да продължи да преследва щастието си, без да се самоопределя с диагнозата си. Филмът, в който участва и световноизвестният Анди Гарсия в ролята на Отец Патрик, далеч не е поредната гимназиална история. Той повдига важни въпроси за стигмата от психическите заболявания и лечебната сила на любовта.


Снимка: А1

„Ловът“ разказва за дванадесет непознати мъже и жени, които се озовават на сечище, без да знаят нито къде точно се намират, нито как са попаднали там. Те не знаят, че са били избрани за нещо много специално - Ловът. Скрити в сянката на конспиративна теория от тъмните измерения на интернет, група заможни членове на обществото се събира в отдалечено имение, за да ловува хора. Но планът им е на път да се провали, защото една от „жертвите“ – Кристал (Бети Гилпин, Glow), познава играта на ловците по-добре от тях самите. Рязко ролите се разменят и Кристал започва да отстранява преследвачите си един по един и бавно, но сигурно се приближава до тайнствената фигура в центъра на всичко (двукратната носителка на „Оскар“ Хилари Суонк). Кой ще оцелее? Кой ще победи? И каква е страшната тайна зад Ловът?

Всички заглавия в селекцията на А1 Видеотека са с кристална картина и професионален превод и субтитри. Зрителите на А1 Xplore TV могат избират между първокачествени филми на разнообразна тематика и подходящи за различни възрасти и лесно и удобно да търсят сред разнообразните заглавия. С времето платформата се адаптира към техните предпочитания и благодарение на AI извежда на преден план персонализирани препоръки според техния вкус.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама