Големите кавички

13:30, 22 фев 21 / Големите кавички 25 2326 Шрифт:
Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (15 - 19 февруари)

„Никъде в света не избират ваксини. Най-добрите ваксини, приети от ЕК, потвърдени от Европейската агенция по лекарствата. Все едно да дадем на българина да избира или да си говорим коя кола е по-хубава, по-лоша. Всеки има некакъв избор. Тези са одобрени, еднакво добри, както идват, така се ваксинират", обяви днес премиерът Бойко Борисов в петричкото село Самуилово, където инспектира работата на мобилен екип за ваксинация в отдалечен район. 

В мобилният пункт премиерът се обърна към мъж, на когото в момента поставят ваксина с думите: Добър ден, боли ли, бе?". Министър председателят бе придружен от здравния министър проф. Костадин Ангелов и председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Ела да видиш, Мутафчийски, как се ваксинира. Довел съм двама професори да видят как се ваксинира", каза Борисов на влизане в пункта.

„Само в България върви полемика коя ваксина е по-добра. Такова нещо в цивилизования свят не съществува в момента. В Западна Европа не се говори коя е по-добра, как е по-добра. Слагат се всички ваксини, които са одобрени", коментира от своя страна ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.