Големите кавички на седмицата (15 - 19 февруари)

12:05, 20 фев 21 / Големите кавички 25 3756 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова
Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (8 - 12 февруари)

“Ваксината си е нашето оръжие и за това е много важно скоро да се връщаме към нормалния живот, това очакват от нас хората”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредно заседание в Министерски съвет. 

Ваксинираните хора трябва да станат ⅔. Това е нашата цел. Колкото по-бързо го постигнем, толкова по-добре. Огромни пари се харчат за тези сфери, които сме затворили, а и за мерките”, изтъкна министър-председателят. 

По думите му правителството успява с много маневри между Щаба, икономиката и социалните дейности да удържи положението с пандемията в страната ни. 

“Ясно личи тревогата, но и в икономическия, финансовия и социалния министър тя е не по-малка. Десетки, стотици, милиони, милиарди на месец, извън бюджета, отиват за подкрепа на крайно нуждаещите се, каза още той. 

„Всъщност у нас се живее чудесно. Просто има някои дребни правила, които трябва да се спазват! Не плувайте във Варненския залив. Не минавайте с микробус покрай Своге, ако скоро са ремонтирали пътя. Не стъпвайте по шахтите в София. Ако отивате към Рилския манастир, не си пускайте песента „Камъните падат“. Това написа във Facebook пиар експертът, който е част от Отровното трио“ Арман Бабикян.
 
„Когато минавате през тунелите на АМ „Хемус“ не гледайте нагоре. Ако ви откраднат бизнеса, бягайте веднага към Дубай независимо дали продавате фъстъци или въртите хазарт. Никога не питайте „Какво стана с фурмите?“. Ако сте певец, то тръгвайте веднага с Рашидов за Париж - плащат, за да не пеете. Не се занимавайте никога с пътно строителство, енергетика, медии, футбол и въобще пазете се от голям успех в бизнеса“, пише още той. 
 
Пиар експертът съветва още да не се разболявате никога, но ако това все пак се случи да не умирате на стълбите пред болницата. „Престанете с въпроса за пътя Русе - Велико Търново! Никога не побеждавайте на тенис Бойко Борисов! Обичайте го и ще ви каже „наборе“, независимо на колко години сте. Прочетете Винету! Ако имате кюлчета, пистолети или банкноти от 500 евро ги занесете на известното за целта място доброволно. Ако всичко това не помага, веднага си помислете, колко лошо е било преди това и колко лошо ще стане след това....“, казва още той. 

„Смеят се на джипката, но тя е символ на направеното. ГЕРБ разполага с невероятна местна власт... Това ще е голяма морална победа за Бойко, няма такъв играч. „Най-лошият“ вариант за него е да стане шеф на опозицията“. Това коментира депутатът от ГЕРБ Георги Марков.
 
Той бе категоричен, че ГЕРБ ще спечели тези избори. „Има отслабване на партиите в България. За радост на ГЕРБ, Бойко е роден под щастлива звезда, няма противници“. 
 
По думите му има много нови партии, но всички са със стари играчи.„Част от тях са си кадри на Бойко. Цветанов, когото считам за най-добрия изборджия на прехода, беше главна фигура в ГЕРБ. От политическото  и правно нищо Христо Иванов беше сложен за министър. Трайчо отникъде стана министър. Мая, която играе ролята на революционер - на Райна Княгиня, беше републикански омбудсман, благодарение на Борисов“. 

„Нека да изкажем съболезнования на семейството и да не правим евтин пиар от една детска смърт“. Така председателят на парламента Цвета Караянчева отговори на искането на БСП премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова да бъдат изслушани във връзка със случая, при който 16-годишно момче почина от токов удар на столичен булевард.
 
Ясно е, че влязохме в предизборна кампания, но не трябва да се извличат политически дивиденти от подобен инцидент, заяви тя. Караянчева призова компетентните органи да бъдат оставени да си свършат работата.

Липсата на прозрачност, отчетност и отговорност в едно управление води до това, че институциите започват да работят за определени кръгове, а не в интерес на обществото, оттам – и такива уродливи инциденти“. Така държавният глава Румен Радев коментира инцидента, при който ток уби 16-годишно момче на улицата.

Най-важната тема в момента са предстоящите парламентарни избори. Залогът е огромен – той не е дали да се смени или удължи сегашната власт, той е дали да се продължи със сегашния властови модел, който води до разпад на държавността, корупция, ниска ефективност и все по-голямо изоставане на държавата. За съжаление, редица партии не се фокусират върху този проблем и отново се хлъзгат върху примамливите обещания за заплати и пенсии“, коментира държавният глава.

По думите му каквито и икономически, социални и други политики да се предприемат, те ще са обречени на провал, защото здравата основа е здравата държавност.

„Опитваме се да държим пандемията на каишка, като отпускаме мерките на 14-дни. През това време ние анализираме всички числа. Не можем да бъдем затворени изцяло още месеци наред, хората имат освен физическо и психическо здраве. Ние трябва да намерим този крехък баланс. Знаем, че вървим по тънък лед”. Това коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

„Марешки е представител на една многолюдна категория в българската политика, която се занимава с подмяна на истини и факти. Винаги е щастлив да служи като изтривалка на управляващите“Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в ефира на bTV. Думите са му в отговор на коментара на лидера на „Воля“ Веселин Марешки, който го нарече „пропаднал политик“. 

Марешки и Симеонов искат да са „минимум трета политическа сила“

Според Иванов Марешки трябва да си изясни с какво се занимава министърът на правосъдието. „Това е класически пример на човек, натрупал парите си с доста съмнителен бизнес, който прокуратурата го е хванала за врата, човек, осъден на втора инстанция“, каза той. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама