Големите кавички на седмицата (8 - 12 февруари)

13:00, 13 фев 21 / Големите кавички 25 1600 Шрифт:
Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (1 - 5 февруари)

От доста време се чудя дали да не изляза на автостоп някъде, да спра джипката и да му кажа (бел. ред- на премиера Бойко Борисов) нещата, които искам. Но и той може да ме намери. Аз си стоя статично, може да ми се обади“, каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в ефира на bTV относно изгубената комуникация с министър-председателя.

“Спрете се - нека спорим за реални политики с грижа за хората. Спрете се. България е изправена пред една от най- тежките социални и икономически кризи. Срутището ГЕРБ влачи страната ни надолу по склона”, написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил във Facebook. 

Думите ѝ идват след като вчера се появи противоречива информация в медиите, относно присъствието на сина на президента на незаконно парти в столицата. 

Тя изброява многото проблеми, пред които е изправена страната ни, но вместо търсенето на решения, обществото по думите ѝ е занимавано с клюки. Нинова подчертава, че хиляди български граждани са без работа, над милион на прага на бедността, а малките и средни фирми по думите ѝ са на колене.

“Мнозина не могат да стигнат до качествено лечение, а децата ни са все по- функционално неграмотни. Пенсионерите имат нужда от грижа. Земеделието и туризмът - от подкрепа. Това са въпросите на деня. Вместо с тяхното решаване, цялото ни общество бива занимавано с клюки, интриги, фалшиви социологии, скрити сметки и мръсни игри, които не познават граници, удари под кръста, които не признават лично пространство”, отбеляза лидерът на БСП. 

Според нея всеки ден истината се подменя според сумата, платена за такава "истина'". 

Време е да се съсредоточим върху кампанията с акцент върху реалните политики с грижа за хората. Нека спорим за това. Нека всеки даде решения как да стабилизираме икономиката, как да повишим доходите, как да стабилизираме здравната си система, как да спасим красивата си природа, как да си върнем достойнството на международната сцена и силата си като народ. И нашият народ да решава свободно със силата на аргументите и разума, а не по силата на страха и несигурността”, изтъква още тя. 

„Нямa кaк дa нe глeдaмe минaлoтo и дa прoдължим към бъдeщeтo. C кaквoтo ce зaхвaнa, гo прaвя рeвoлюция. Трябвaт бързи, рaдикaлни дeйcтвия, зa дa ce пoдoбри живoтът нa хoрaтa“. Такава заявка даде лидерът на „Воля“ Веселин Марешки преди парламентарните избори.

Няколко часа по-късно стана ясно, че „Воля“ и НФСБ ще сформират нова патриотична коалиция за предстоящия вот.

Все още е рано да се говори за завръщане на футболните фенове по стадионите, но разговори в тази посока се водят. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. По думите му основна спънка пред връщането на публиката е темпераментът на феновете.

„Посочили сме спорта като наш приоритет. Основната част от това е да се провеждат мачове, за да има спорт като събитие. Притеснява ни темпераментът на футболните привърженици, който е различен от темперамента на посетителите в моловете. В изключително добра комуникация сме с Министерството на спорта. Готови сме за разговор. Няма да се уморя за обяснявам, да разказвам и да убеждавам всички, които имат притеснения от мерките в тяхната необходимост“, заяви Ангелов.

„Държавник, не само от ДПС, но и за региона, като г-н Доган, се ражда на 100 години веднъж“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на БНТ. Той подчерта, че почетният председател на партията Ахмед Доган ще бъде оценяван и от историците след време, независимо от това, дали опонентите на ДПС признават неговия принос в политическите процеси. 

Доган няма да се връща в политиката

По думите му номинациите на Доган за листите на ДПС са нещо съвсем естествено. „Друг е въпросът, че г-н Доган вече 9 години не участва в политическия живот на страната. Но някои търсят начини да се качат на широкия му гръб, за да бъдат видяни на политическата сцена“, отбеляза председателят на ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.