Баба милионерка осъди внуците си за неправилно управление на богатството ѝ

18:30, 18 фев 21 / Любопитно 25 2092 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

94-годишната жителка на Флорида Бевърли Шоттенщайн получи многомилионно обезщетение от внуците си, които са управлявали състоянието ѝ, съобщава „Блумбърг“.

Финансовият арбитраж постановява, че внуците на милионерката - Евън и Ави Шоттенщайн, както и Дж. П. Морган, които са работили като консултанти, трябва да ѝ платят общо 19 милиона долара обезщетение и юрисконсултско възнаграждение. Адвокатите на ищцата поискали обезщетение за 69 милиона долара.

Бевърли Шоттенщайн възложила на двамата си внуци да се грижат за състоянието ѝ преди около 15 години. Евън и Ави, които сега са съответно 39 и 33, управляват приблизително 80 милиона долара от богатството на баба си, пише БГНЕС.

Адвокатите на Бевърли Шоттенщайн заявяват, че внуците са извършвали рискови сделки от името на баба си и дългосрочни инвестиции в сложни финансови инструменти, които не са подходящи за 90-годишен инвеститор. Те също така извършват всякакви операции без разрешението на вложителя, за да получат максимална комисионна за себе си.

Освен това внуците са обвинени в измамни разходи от 1 милион долара от кредитната карта на бабата и в подправяне на поне един финансов документ, подписан от нея. Арбитражът не разглежда възможни престъпления, но според агенцията дейността на братята вече е заинтересувала прокурорите в Ню Йорк. Самата Бевърли Шоттенщайн, преди да поиска обезщетение от внуците си, е водила дневник за около година, в който записвала предполагаемите им финансови злоупотреби, съобщава РИА Новости.

Дж. П.Банк Морган, където работят Евън и Ави Шоттенщайн, се опитала да се отрече от случая, твърдейки, че той няма нищо общо със "семейната сапунена опера". Банката обаче уволни братята-консултанти, въпреки че плати за тяхното представителство в съда.

Роднините на Бевърли са разделени по въпроса дали искането ѝ за арбитраж е справедливо. Синът на Бевърли, бащата на Евън и Ави, поиска от нея "да не пере публично мръсно бельо" и дори получи писмено изявление, че няма оплаквания за внуците си и че се твърди, че е "ядосана без причина". Но други внуци се застъпиха за своята баба и твърдят, че Бевърли е подписала документ за липсата на искове под заплаха от физически натиск.

Самата Бевърли Шоттенщайн заяви пред агенцията, че смята за необходимо да възстанови справедливостта, да спре злоупотребите на внуците си и да осъди банката, която е помогнала да управляват парите ѝ. "Тези момчета спечелиха много пари от мен. Те и Дж.П.Морган нямаха право да стигнат толкова далеч. Дж. П. Морган трябваше да ги спре, но самият той правеше добри пари", обясни Бевърли Шоттенщайн. "Това не са около 25 долара. Трябваше да се направи", казва 94-годишната милионерка за решението си да търси справедливост в арбитраж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама