Поискаха оставката на Фандъкова заради убитото от ток момче

10:15, 17 фев 21 25 2641 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Протестиращи се събраха пред сградата на Столична община с искане за оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Причината за това е смъртта на 16-годишното момче, ударено от ток на оживен булевард в града.

Демонстрантите са блокирали входа на сградата с цел да не допуснат столичния кмет да отиде на работа. Те настояват за разговор с Фандъкова и представители на Столичния общински съвет, предаде bTV.

Трети ден след смъртта на момчето отговорен за случилото се все още няма, а институциите продължават да си прехвърлят отговорността за оголения кабел. Днес се очакват окончателните резултати от проверката по случая. 

Вчера бяха открити нарушения в 5 обекта в района на смъртоносния инцидент. Два от преместваеми обекти в двора на болница „Св. Иван Рилски“ се оказаха без документи за въвеждане в експлоатация, а при други три обекта пред лечебното заведение има нарушения в издадените разрешения.

По последни данни шахтата, където загина 16-годишно момче, е обезопасена. А токът, който се подава към съседните обекти до мястото на инцидента, е спрян.

Снимка: БГНЕС

Оголеният кабел е озъбеното лица на управлението

Междувременно в парламента БСП също поискаха оставката на столичния кмет. Според тях този фатален случай е показал, че „корупцията убива“, защото в управлението на страната и администрацията е пълно с „калинки“. Депутатът Иван Ченчев обяви, че оголеният кабел е озъбеното лица на управлението“.

Левицата поиска изслушване на премиера Бойко Борисов и на кмета Фандъкова по случая, за да дадат отговори кой е разрешил поставянето на въпросните павилиони и чия собственост са те, но мнозинството отказа да извика в зала премиера и кмета. 

„Какво трябва да стане в тази държава, има ли сила в тази държава в парламентарната Република България, която може да докара министър-председателя тук пред народните представители, за да даде обяснения за безобразията, които се случват”, попита  депутатът Христо Продаванов, което пък накара председателя на парламента да му изключи микрофона.

„Нека не правим евтин пиар от една детска смърт“, отговори на исканията Цвета Караянчева. По думите ѝ е ясно, че политическите сили са навлезли в предизборна кампания, но не трябва да се извличат политически дивиденти от подобен инцидент.

Снимка: БГНЕС

В същото време лидерът на „Изправи се.бг“ призова правителтвото да гласува обезщетение за семейството на загиналото от токов удар дете. Няма значение на кого е кабелът и на кого е шахтата. Да се поеме отговорност и да се поиска прошка. Срамно е, че институциите се крият, прехвърлят си топката и столичният кмет мълчи трети ден“, обяви тя във Facebook.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама