За четвърти път: Григор Димитров е на четвъртфинал на Australian Open

10:24, 14 фев 21 / Спорт 25 1935 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия за четвърти път в кариерата си, след като разби третия поставен в схемата и миналогодишен финалист Доминик Тийм с 6-4, 6-4, 6-0.

Двубоят на "Маргарет Корт Арина" започна добре за австриеца, който проби първи и дръпна с 3-1, но Димитров постепенно пое контрол над играта и взе пет от следващите шест гейма, за да поведе в резултата. Втората част се разви по абсолютно същия начин, като Тийм отрази точки за пробив в първите си два сервис гейма, след което на свой ред взе подаването на Григор и поведе с 3-1, но българският тенисист отговори подобаващо и взе пет от следващите шест гейма за 6-4. В третия сет Тийм, който имаше тежък петсетов мач с Ник Кирьос в предишния кръг, нямаше никакви сили да се противопостави и Димитров не му даде нито един гейм, за да затвори мача след два часа игра, съобщи БГНЕС.

"Понякога има такива мачове, когато просто всичко се получава. Опитах се да се концентрирам върху играта си, може би и той имаше някакви проблеми, но той е невероятен играч и голям мой приятел извън корта, но за мен бе важно да се концентрирам върху играта си", сподели Димитров, след като постигна четвъртата си победа от шест мача с Тийм, който е настоящият шампион от US Open.

Хасковлията завърши срещата с 10 аса, 25 печеливши удара и 18 непредизвикани грешки, като спечели общо 50% от точките на сервис на Тийм. От своя страна австриецът очевидно не бе на обичайното си ниво и завърши с 24 уинъра и 41 непредизвикани грешки, като допусна цели седем пробива.

Григор Димитров: Гордея се, че съм от Хасково и България

В следващия кръг Димитров ще срещне руския квалификант Аслан Карацев, който е дебютант в турнири от Големия шлем. По-рано днес Карацев обърна канадеца Феликс Оже-Алиасим за крайното 3-6, 1-6, 6-3, 6-3, 6-4. 27-годишният Карацев заема 114-то място в световната ранглиста, като никога не е влизал в топ 100. Двубоят във вторник ще бъде първи мач на Димитров срещу руснака. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама